,
  • BIST 9977.91
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 27 °C

Batman otogar esnafı, üç gündür yaşadıkları internet kesintisine çözüm bekliyor

Batman otogar esnafı, üç gündür yaşadıkları internet kesintisine çözüm bekliyor
Batman Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde üç gündür yaşanan internet kesintisi nedeniyle hem firmalar hem de yolcular bilet rezervasyonlarında sorun yaşadıklarını belirterek sorunlarına çözüm bekliyor.

 

Cumartesi gününden buyana internet kesintisi yüzünden yolcuların bilet rezerve etmede ve firmalarında bilet kesmediklerini belirten Batman Şehirlerarası Otobüs Terminali esnafı, yaşadıkları sorunu çözecek muhatap bulamadıklarını söyledi.

Neredeyse tüm bilet kesim işlemlerinin internet üzerinden gerçekleştirdiklerini söyleyen firma yetkilileri, 14 işletmenin internet kesintisi yüzünden üç gündür büyük mağduriyet yaşadığını ifade etti.

Yolcuların işlemlerini gerçekleştirmek için geçici olarak cep telefonlarındaki internetle bilgisayarlarına bağlandıklarını ve bu şekilde de sürekli sorun yaşadıklarını belirten firma yetkilileri İLKHA mikrofonuna konuşarak yetkililere sorunlarına çözüm bulmaları çağrısında bulundu.

"Hem yolcularımız hem de bizler mağduruz"

Burhan Örü

İnternet dağıtım şirketinin üç gündür kendilerine haksızlık yaptığını belirten firma yetkilisi Burhan Örü, yolcularının internet üzerinden bilet alamadığını ve kendilerinin de veremez duruma geldiklerini ifade ederek şunları söyledi:

"Batman Şehirlelerarası Otogarı'nda üç gündür internetimiz yok. Bu yüzden telefonlarımız çalışmıyor. Alt yapı çalışması mı var? Nedir bilmiyoruz. İlk gün internet şirketini aradığımızda sorunun gece 03.00'te giderileceğini söylediler ama gelmedi, yine aradık öğlen dediler ve halen gelmiş değil. Bugün 3'üncü gün oldu ve şu an otogarda internet ve telefon yok. Bu konu hakkında bizlere hiçbir şekilde açıklama yapılmış değildir. Bu şekilde hem yolcularımız hem de bizler mağduruz. Kendi cep telefonlarımızla bilet kesmeye çalışıyoruz. Bu da yetersiz kalıyor. Post makinelerimiz çalışmadığı için yolcu bilet parasını veremiyor. Yetkililerden isteğimiz en kısa sürede internet sorunumuzu çözmeleridir."

"İnternet olmadığı için üç gündür çalışamıyoruz"

İlyas Kılıçaslan

Tüm işlemlerini genelde internet üzeri gerçekleştirdiklerini ifade eden bir diğer firma yetkilisi İlyas Kılıçaslan, "Telefon, bilgisayar ve post cihazlarımızı üç gündür internet olmadığı için kullanamıyoruz. Cep telefonlarımızın internetini bilgisayarlara bağlamak zorunda kalıyoruz ama o da yetersiz kalıyor. Yolcularımıza bilet rezervasyonu yapamıyoruz. Telefonlarımız internete bağlı olduğu için telefonlarımız çalmıyor. Yetkililerden bu mağduriyetimizin ve sorunu gidermelerini istiyoruz. Böyle bir kesinti olduğu zaman da bizlere daha önceden bilgi vermelerini istiyoruz." şeklinde konuştu.  

"İnternet kesintimiz üç gündür çözülmedi"

Nurullah Demir

Batman Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yaklaşık 13-14 işletmenin olduğunu ve hepsi de internet üzerinde işlerini yaptıkları için hepsinin de mağduriyet yaşadığına dikkat çeken firma yetkilisi Nurullah Demir, "Çünkü Cumartesi sabahından bu yana internetimiz yok ve hiçbir iş yapamıyoruz. Yazıhanemizde 4 tane telefonumuz var ve hiçbiri çalışmıyor. Bundan dolayı işlerimizin yüzde 90 düştüğünü hissediyoruz ve büyük bir mağduriyet yaşıyoruz. İnternet arızasını bildirdiğimizde 'Gün içerinde saat 15.00'a kadar arıza giderilecek' dediler ve 3 gündür bize böyle cevap veriyorlar. 3 gündür sorunumuz çözülmedi. İnternet şirketinin bu soruna bir an evvel el uzatması gerekir. Yetkililerin bu mağduriyetimizin bir an evvel gidermelerini istiyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55