,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 27 °C

Batman Milletvekili Ramanlı: Bu meclis yeni anayasayı yapabilme kudretine sahiptir

Batman Milletvekili Ramanlı: Bu meclis yeni anayasayı yapabilme kudretine sahiptir
HÜDA PAR Antalya 3'üncü olağan kongresinde konuşan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, meclisin, yeni anayasayı yapabilme kudretine sahip olduğunu belirtti.

 

HÜDA PAR Antalya İl Başkanlığının düzenlediği 3'üncü Olağan Kongresi'nde yapılan oylamada Muhammed Şerif Durmaz yeni il başkanı seçildi.

HÜDA PAR Antalya İl Başkanlığı kongreye gitti. Erdem Beyazıt Kültür Merkezinde gerçekleştirilen kongre, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Kongrede bir konuşma gerçekleştiren Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, darbeci anayasanın milletin kaynaklarının da doğru şekilde kullanılmasının önünde en büyük engel olduğunun altını çizdi.

Ramanlı, “Allah'a hamdolsun 10 yıllık siyasi yürüyüşümüzün neticesinde bugün artık milletin meclisinde söz sahibi olan bir HÜDA PAR var. Yıllarca karalamalara, saldırılara, baskılara rağmen iradesinden hiçbir şey kaybetmeyen, doğru bildiğini ifade etmekten geri durmayan hür kadrolarla inşallah gelecekte çok daha büyük söz sahibi olacağız. Allah'ın izniyle geçmişte sesimiz duyulmasın diye mücadele edenler 'ne büyük bir gaflet içerisinde imişiz de haberimiz yokmuş' diye pişmanlık duyacaklar. Geçmişte bizi baskı altında tutmaya çalışanlar, gün gelip âdetimiz ile tanışınca 'eyvah biz ne büyük bir hata içerisinde etmişiz de farkında değilmişiz' diyecekler. Ve geçmişte bizi yok etmek isteyenler, 6-8 Ekim gibi bir vahşete imza atanlar, bizim insanlığımızla tanıştığında eyvahlar olsun bize, 'biz ne kötü insanlarmışız' diyecekler. Ama o gün geldiğinde inşallah bu hür kadrolar adaleti ile merhameti ile insanlığı ile herkese hak ettiği dersi verecek. Çünkü biz siyaseti Rabbimiz bizden razı olsun diye yapıyoruz. Kimse bizi beğensin diye değil. Kimse bizi el üstünde tutsun, bize hayranlıkla baksın ya da parmakla göstersin diye değil. Sadece Rabbimiz bizden razı olsun diye yapıyoruz.” dedi.

“Bu meclis bu yeni anayasayı yapabilme kudretine sahip”

Parti olarak görevlerinin insanlara değerlerini yeniden hatırlatmak ve bu süreçte yapabildiklerini yapmak olduğunu söyleyen Ramanlı, “En başta da yeni anayasayı artık bu memlekete hediye etmek. Çünkü ayağımıza dolanan bu prangaları artık yıkmamız gerekiyor. Darbe ürünü anayasa bu milletin gelişmesinin önündeki en büyük engeldir. Darbe ürünü anayasa, bu milletin iç barışının önünde en büyük engeldir. Darbeci anayasa bu milletin kaynaklarının da doğru şekilde kullanılmasının önünde en büyük engeldir. O halde güçlenmek için, hak ettiğimiz seviyeye kavuşmak için, kardeşliğimizi adalet temelinde yeniden inşa edebilmek için mutlaka ama mutlaka yeni anayasayı yapmak zorundayız. Önümüzde bir imkan var. Bu meclis bu yeni anayasayı yapabilme kudretine sahip. Toplumun hemen hemen tüm kesimleri bugün mecliste yerini aldı. Hepimiz yüzde yüz istediğimiz bir anayasayı gerçekleştiremeyebiliriz. Herkesin istediği olmaz ama herkesin adil, müreffeh bir biçimde yaşayabileceği metni kaleme alabiliriz. Bu da zaten bizim ortak meclisimiz olacak.” ifadelerine yer verdi.

“Bizim, dört elle insanımızın geleceğine yatırım yapmak için birbirimize sarılmamız lazım”

Son olarak Ramanlı, “Bizim tarihten ders alıp kardeşliğimizi yeniden hatırlamamız lazım. Bizim dört elle insanımızın geleceğine yatırım yapmak için birbirimize sarılmamız lazım. Ama hakka sarılarak, yanlış da olsa birbirimize sarılarak değil. Rabbimiz bize 'Allah'ın ipine sımsıkı sarılın, dağılmayan' diyor. O halde yanlışta birbirimizi desteklemek doğru değil. Ve güçlü olacağız ki bugün başta Gazze olmak üzere dünyanın dört bir tarafında akan mazlum kanına bir merhem olalım. Bu zulümlere bir dur diyebilelim. Bugün diyebiliyor muyuz? Hayır. 2 milyar Müslüman âleminin gözleri önünde 2 buçuk milyon Gazzeli kardeşimiz her gün bombalarla katlediliyor. Dur diyemiyoruz.” şeklinde konuştu.

Erdem Beyazıt Kültür Merkezinde düzenlenen kongrede, divan kurulunun oluşturulmasının ardından, mali rapor ve faaliyet raporu üyelere ibra edildi. Tek listeyle girilen kongrede oy kullanan delegelerin tüm oyunu alan Muhammed Şerif Durmaz, eski Başkan Veysi Yumlu’dan görevi teslim aldı.

Yumlu görevi teslim etmeden önce bir konuşma gerçekleştirerek, yeni kurulan divana başarılar diledi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55