,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 26 °C

Batman Milletvekili adayı Ramanlı: HÜDA PAR'ın mecliste olması bir çok ezberi bozacak!

Batman Milletvekili adayı Ramanlı: HÜDA PAR'ın mecliste olması bir çok ezberi bozacak!
HÜDA PAR Sözcüsü ve AK Parti Batman milletvekili adayı Serkan Ramanlı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.

 

Kasetler şantajlar ve mahalle baskıları ile siyaseti dizayn etme çabalarını HÜDA PAR olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?
Çok yanlış buluyoruz. Siyasetin bu şekilde düzeysiz bir biçimde devam ettirilmesine üzülüyoruz. Milletin bunu hak etmediğini düşünüyorum.
Siyaset millete hizmet için yapılır. Kim daha iyi hizmet edecek kim insanların sorunlarına daha çok eğilecek kim çözüm odaklı çalışacak bunun üzerinden siyasetin şekillenmesi gerekirken şahsiyet cellatlığı yapılmaya çalışılıyor siyaseti kirletmenin bir anlamı yok varsa fikirleriniz ortaya dökersiniz insanlar onlar için neler istediğinize bakıp bir tercihte bulunacak hangi tercihi daha ön plana çıkaracaksak millet olarak hepimiz,  o bizim hükümetimiz olacak bizi yönetecek ve beş yıl sonra performansını beğenirsek onunla yola devam edeceğiz değilsek onun yerine başkasını getireceğiz. Bütün bu koparılan fırtınanın aslında ana gayesi bu olması gerekirken konu bambaşka noktalara gidiyor. Asıl gündemimizi kaçırıyoruz neticede ıskalanan hayatlar var yapılması gereken hizmetlerin yapılamaması var. Asıl sorunlarımızı halı altına süpürüyor, ve suni gündemlerle kendi kendimizi kandırıyoruz .

Bütün bir Türkiye aslında medya yoluyla da olsa bu suni gündemlerle kendini meşgul ediyor ve asıl odaklaması gereken noktalara bir türlü odaklamıyor o yüzden belki on yıllar boyunca sorunlarımızı hala tartışır durur  ve bir çözüme ulaşamıyoruz.

HÜDA PAR'a yönelik oluşturmak istenen algılar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Başından beri söyledik 'Dürüst siyaset gerçek adalet' biz asıl odaklanmamız gereken noktalara odaklandıkça bize bu iftiraları atanlar kendileri kazdıkları çukurlara kendileri düşüyor bizim onda bir müdahalemiz olmuyor.  Biz doğru bildiklerimizi yürütmeye devam ettikçe onların eğriliği yanlışlığı halkın gözünden kaçmıyor ve onların bizi çekmek istediği tuzaklar boşa düşünce de onlar aslında halkın gözünden düşüyor.  Biz konuştukça toplum bunların tamamının birer iftira olduğunu gördü ve neticede kim kazandı biz kazandık elhamdülillah. Bize hakaret edenlere karşı hukuki  yolları sonuna kadar kullanıyoruz, kullanacağız da bu bizim hakkımız.

Mukayese edildiğinde, gösterilmek istenen HÜDA PAR ile gerçek HÜDA PAR ile farkı gördüklerinde bize olan teveccüh arttı. Rabbimize şükür ediyoruz. 

Bu seçimin Türkiye için kader seçimi olduğu vurgusuna katılıyor musunuz?

Katılırım. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçeli henüz beş yıl oldu. Bugüne kadar hep parlamenter sistemle ülke yönetilmeye çalışıldı. Parlamenter sistemde hiçbir sorunumuza çözüm bulamadık. 

Bugün hükümete talip olan CHP zihniyeti bu ülkeye bugüne kadar hayrı dokunmamış bir zihniyet. Mümkünse yapılan hayırlara elinden geldikçe engellemeye çalışan bir zihniyet böyle bir zihniyete ülkenim teslim etmek değil yirmi sene belki kırk elli sene geri gideceğini düşünüyorum.  Milletimizin geriye gidecek bir maceraya  atılacağını düşünmüyorum.

 CHP zihniyeti keşke kendini değiştirmiş keşke gerçekten helalleşmeyi istemiş olsaydı. Elbette biz toplum olarak insanlar olarak siyaset olarak da bütün bir hayatı çatışma, veya düşmanlık üzerinden şekillendirmek istemiyoruz.  Hayatın kaynağı, bizim parti programımızda belirttiğimiz şekliyle yardımlaşma ve dayanışma üzerine kuruludur ama bunun adımlarını hissetmemiz gerekiyor bu söylemlerin altının doldurulması gerekiyor. Bu samimiyeti görmemiz gerekiyor ama bu samimiyeti görmediğimiz için de güvenmediğimiz bir hükümete güvenmediğimiz bir iktidara bu ülkeye teslim etmemizin ne bize ne memleketimize faydası dokunmayacağına inanıyoruz bu anlamda tarihi bir dönüm noktası.

CHP öncülüğündeki muhalefet iktidara gelirse Türkiye'de neler değişir? Türkiye'yi neler bekler?

Siyaset korkular üzerinden yürütülmez. Daha umutlu bir  gelecek vaadinden şekillenir.  Bizim gibi eski Türkiye'yi hatırlayanlar bizzat yaşayanlar o vesayet odaklarını kontrol eden Chp zihniyetinin ülkeyi içinde tuttuğu o korku atmosferini hepimiz biliyoruz yaşadık çünkü. 28 Şubat dönemine bir göz atalım işkence var mıydı? Vardı. Orada insanlar sağlık hizmetlerinden istifada edemiyor muydu? Evet  edemiyordu. Eğitim sistemi batmış mıydı? Batmıştı.  Ekonomik göstergelerin tamamı dip yapmıştı. İnanç özgürlüğü konusunda bir gelişme yoktu. Gümüş yüzük taktı diye ordudan ihraç edilen ya da  başka alanlarda kamu görevlisi olanların sürgün edildiği bir gerçekliği yaşıyordu. Her anlamda çökmüş bir devlet yapısı ve toplum düzeninden bahsediyoruz.  2002 yılında sayın Cumhurbaşkanlığının iktidara gelmesi ile beraber adeta sessiz devrimler denilecek nitelikte adımlar atıldı. İstediğimiz seviyede mi değil ama şöyle bakıyoruz bugün itibari ile seksen sorunumuz varsa siyasetin hedefi bunu altmışa yirmiye mümkünse sıfıra düşürmek ama Chp zihniyetinde bu seksen sorumuzla yüzleşeceğimiz gibi ona bi sekiz yüz sorun daha sorun eklemek mecburiyetinde kalabiliriz çünkü fiili adımlarla çıkardığımız sonuç bu. Gerçekten geçmiş geçmişte kaldı deyip pişmanız denmiş olsa bunu altı doldurulmuş olsa bugün bunları konuşmak zorunda kalmayız. Biz diyoruz ki var olan sorunlarımız azaltılması için sayın cumhurbaşkanımıza yeniden destek vermek gerekiyor onun ikinci kez cumhurbaşkanı olarak bu ülkeyi yönetmesinde imkan ve fırsat vermemiz gerekiyor.

7'li koalisyonun amaçları ile ilgili demeçleri nasıl buluyorsunuz?

Aslında demeçlerinin çoğu birbiri ile tutarsız. Millet ittifakı eski düzene dönmek istiyor. Birinin dediğini diğeri yalanlıyor. Biri diğeri ile herhangi bir geri adım attığında adeta şeytanlaştırıyor. Son dönemlerde hep beraber izledik. Buradan bir istikrar çıkmaz buradan millete güven verecek bir yönetim çıkmaz es kaza böyle bir şey olsa da ömrü uzun olmaz çünkü buradan bir birliktelik oluşmaz daha seçim sürecinde bunu görüyoruz seçim sonrasında da bunun olabileceğini tahmin ediyoruz. O yüzden diyoruz ki bizim milletimiz kendi kazanımlarını koruyacak refahını bir daha geriye götürmeyecek. 

HÜDA PAR'ın mecliste farkı ne olacak?

HÜDA PAR'ın mecliste olması bir çok ezberi bozacak biz bizimle birlikte hareket etti diye bizim ortaklarımızın yanlışlarını halı altına süpürmeyeceğiz vicdanımızla tecrübemizle aklımızla hareket ediyoruz bir şey bizim lehimize de olsa toplumun menfaatine değilse hak değilse biz onun karşısında duruyoruz. Halkın temsilcisi olarak yer alan milletvekilinden pek çoğu bir araya gelememesinden ortak doğruyu bulamamasından kaynaklı milletin hayrına bazı işleri yapma konusunda eksiklikleri var ben inanıyorum ki HÜDA PAR milletvekilleri bu tür vekillere öncülük edecek cesaret verecek. Biz fikrimize güveniyoruz biz doğrumuzu sonuna kadar savunuruz. HÜDA PAR geçmişte yapılan yanlışlıkların düzeltilmesi konusunda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir gerçekten de halkın vekili olacaktır.

İttifakta olmanızdan dolayı eleştiri alıyor musunuz?

Zaman zaman eleştiriler geliyor. Biz AK Parti milletvekili adaylarıyız ama biz HÜDA PAR'lıyız Kendi ilke ve prensiplerimizden vazgeçmedik bugün milletvekili sıfatı ile de olsa hükümetin doğrusunu savunur yanlışını eleştiririm. Biz HÜDA PAR'lıyız HÜDA PAR'lı olmaya devam edeceğiz. 

Kürd meselesine ilişkin...

Tek parti döneminde laiklik üzerinden dindar insanlar baskılandı, dini değerlerimiz aşağılandı  kamudan silinmeye çalışıldı adeta Türkçülük üzerinden de Türk kavmine mensup olmayanlar neredeyse bütün etnik unsurlar yok sayıldı bunun başında da kürdler geliyor. Ben seçim bölgemde iki dilde seçim kampanyası yürüttüm bütün halka buluşmalarında bir kısmı Türkçe bir kısmı Kürdçe olmak üzere seçim kampanyamı yürüttüm bunu Chp'nin iktidar olduğu bir  döneminde yapamazsınız sayın cumhurbaşkanının açmış olduğu yolda temel hak ve özgürlüklere vermiş olduğu imkanları kullanarak bunu yapabildik unutmamalıyız. O yüzden diyoruz ki kürd meselesi en önemli sorunlardan bir tanesi, çözülmesi lazım. 

Bir tarafında Kürd meselesi kaynağı CHP, bir taraftan da kürd meselesini çözmek iddiasında olanların kol kola girmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Eski Türkiye'nin aktörleri ile yeni Türkiye inşa edilmez

Büyük bir çelişki. İki yanlıştan bir doğru çıkmaz. Biz milletimize bir daha eski acıları yaşatmak istemiyoruz. Herkes inancında özgür olsun kimseye bir ideoloji dayatılmasın geçmişte olduğu gibi. Eski Türkiye'nin aktörleri ile yeni Türkiye inşa edilmez. Bu bu kadar net.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55