,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 23 °C

Batman İslami STK'ları: Filistin'in ve HAMAS'lı Müslüman kardeşlerimizin yanındayız

Batman İslami STK'ları: Filistin'in ve HAMAS'lı Müslüman kardeşlerimizin yanındayız
Batman'da İslami sivil toplum kuruluşları öncülüğünde bir araya gelmeye devam eden vatandaşlar, İzzeddin Kassam Tugayları tarafından başlatılan "Aksa Tufanı" operasyonunda bozguna uğrayan işgalcilerin yaptığı zulme tepki göstererek, duada bulundu.

Siyonist işgal çetelerinin yıllardır Filistin'de yaptığı katliam ve zulümlerin ardı arkasının kesilmediğini belirtine İslami'i STK temsilcileri, işgalcilerin, bir yandan Müslümanları Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırmaya çalışırken bir yandan da Gazze'de katliamlar yapmaya devam ettiğini söyledi.

Batman Peygamber Sevdalıları, Kuran Nesli Platformu, Hak ve Özgürlükler Platformu, Mustazaflar Cemiyeti, Umut Kervanı, Sağlık ve Çevrecilik Derneği ile Eğitimciler Cemiyeti tarafından Terece Camii'nde, Filistin'de siyonist işgal rejiminin saldırıları altındaki Müslümanlara destek için dua programı düzenledi.

"Allah Teâlâ'nın, kendi ordularıyla yardım etmesi dileğiyle duada bulunduk"

Program sonunda bir açıklamada bulunan Batman Eğitimciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Eğitimci-Yazar Kenan Çaplık, "Filistin'deki kardeşlerimizin mazlumiyetine ve saldırı altındaki durumlarına belki de bir nebze çare olmak adına bu camide topladık. Hep beraber cemaat olarak omlar için dua ettik ve Allah'a niyazda bulunduk. Çünkü bu kardeşlerimiz, büyük bir sıkıntı ve zulmün içerisindedirler. Kâfirler, Yahudiler ve bu siyonist teröristler Filistinlilere acımasızca saldırıyorlar. Kadın, çoluk, çocuk demeden herkesi Şehid ediyorlar. Bu kardeşlerimize, Allah Teâlâ'nın kendi ordularıyla yardım etmesi dileğiyle duada bulunduk ve Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ifade etmeye çalıştık." ifadelerini kullandı.

"Filistin'in ve HAMAS'lı Müslüman kardeşlerimizin yanındayız"

Her zaman Müslüman kardeşlerinin yanında olacaklarını belirten Çaplık, "Bekli maddi anlamda onlara ulaşamayabiliyoruz ama inşallah en kısa zamanda kardeşlerimiz galip geleceklerdir. Allah Teâlâ, kahhar sıfatıyla Siyonist teröristleri perişan eyleyecektir. Çünkü bu kardeşlerimiz haklıdırlar. Mağdur edilmişlerdir. Evleri işgal edilmiş, toprakları talan edilmiş ve bu kardeşlerimiz meşru müdafaalarını gerçekleştirmekte iken, bütün dünya zalimlerinin toplanarak bu kardeşlerimizin üzerlerine gittiğini görüyoruz. Bizler de Filistinlinin ve HAMAS'lı Müslüman kardeşlerimizin yanındayız." dedi.

"Maddi ve manevi desteklerimizle, Filistin'de mücadele eden kardeşlerimize destek olabiliriz"

Maddi manevi desteklerle Filistin'deki Müslümanların yanlarında olmaya çalıştıklarını ifade eden Kur'an Nesli Platformu Batman Koordinatörü Rıdvan Üzümcü ise şunları söyledi:

"Filistin'de mücadele eden mücahit kardeşlerimize dua etmek ve siyonistleri telin etmek için bir araya geldik. Çünkü siyonisler, hiç durmadan oradaki muztazaf kardeşlerimizin üzerine bombalar yağdırıyor. Bu nedenden dolayı bugün de İslami STK'lar olarak bir araya geldik. Bir kaç gündür benzeri etkinlikler yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Belki buradan elimiz Filistin'e yetişmiyor ama dualarımızla maddi manevi desteklerimizle orada mücadele eden mücahit kardeşlerimize destek olabiliriz. Bu şekilde en azından safımızı belli ederek bir duruş göstermek istiyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55