Batman İl Milli Eğitim Müdürü Ciğer: Okul-aile iş birliği çocukların gelişimi için önemli

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Ciğer: Okul-aile iş birliği çocukların gelişimi için önemli
Batman İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer, yeni eğitim öğretim yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, il genelinde 713 okulda 171 bin 306 öğrencinin ve 9 bin 672 öğretmenin ders başı yapacağını belirtti.

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer, 2026-2027 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Ciğer, yeni eğitim döneminde öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi, öğretmenlerin eğitim sürecindeki rolünün güçlendirilmesi ve ailelerle okul arasındaki iletişimin sürdürülmesi gerektiğine dikkat çekti.

İl genelindeki eğitim faaliyetlerine ilişkin bilgi veren Ciğer, 713 okulda toplam 171 bin 306 öğrencinin ve 9 bin 672 öğretmenin yeni eğitim öğretim yılına başladığını belirtti.

Ciğer, öğrenci sayılarını şu şekilde açıkladı: Anaokullarında 15 bin 673 öğrenci, İlkokullarda 58 bin 940 öğrenci, Ortaokullarda 54 bin 317 öğrenci, Liselerde 42 bin 376 öğrenci.

Okulun yalnızca ders görülen bir yer olmadığını belirten Ciğer, öğrencilerin okul ortamında kendilerini tanımaları, arkadaşlık ilişkileri geliştirmeleri ve ilgi alanlarını keşfetmeleri gerektiğini ifade etti.

Geleneksel oyunların ve birlikte hareket etmenin çocukların gelişimindeki önemine değinen Ciğer, öğrencilerin soru sormaktan, araştırmaktan ve hayal kurmaktan vazgeçmemeleri gerektiğini kaydetti.

Öğretmenlerin öğrencilerin gelişiminde önemli bir sorumluluk üstlendiğini belirten Ciğer, eğitim sürecinde bilgi aktarımının yanı sıra öğrencilerin sosyal ilişkiler, adalet, nezaket ve emeğe saygı gibi değerleri de öğrenmesinin önemli olduğunu ifade etti.

Ciğer, öğretmenlerin emek ve sorumluluklarının eğitim sürecine katkı sağladığını belirterek tüm öğretmenlere teşekkür etti.

Aile ve okul arasındaki iş birliğinin çocukların gelişiminin izlenmesi açısından önemli olduğunu vurgulayan Ciğer, öğretmenlerin mesleki birikimi ile velilerin çocuklarına ilişkin gözlemlerinin bir araya getirilmesi gerektiğini söyledi.

Velilere, çocuklarının gelişimini öğretmenlerle birlikte takip etmeleri ve okul ile aile arasındaki iletişimi sürdürmeleri çağrısında bulunan Ciğer, öğrencilerin güçlü yönlerinin desteklenmesinin önemine dikkat çekti.

Açıklamasının sonunda 2026-2027 eğitim öğretim yılının öğrenciler, öğretmenler, veliler ve Batman için hayırlı olmasını dileyen Ciğer, tüm eğitim camiasına başarılar diledi.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.