,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 23 °C

Batman halkı mağduriyete neden olan yolların onarılmasını istiyor

Batman halkı mağduriyete neden olan yolların onarılmasını istiyor
Batman’da yapımına başlanılan ancak bitirilmeyen ve aylardır bozuk bir şekilde bırakılan yollar halkı mağdur ediyor. Kışın çamur yazın şimdilerde ise toz içerisinde kaldıklarını belirten halk, yolların bir an önce onarılmasını bekliyor.

 

Batman merkez Aydınlıkevler Mahallesi’nde yapılan altyapı çalışmalarından sonra onarılmayan yolların çile ve eziyete dönüştüğünü belirten mahalle sakinleri, yaşanan duruma tepki gösteriyor.

Bozulan yolların aylarca yapılmamasından dolayı toz ve çamur içinde kaldıklarını belirten mahalle sakinleri, uzun süren çalışmaların bir an önce bitirilip yollarının yapılmasını istiyor.

Batman’a yakışmayan görüntülerin oluştuğunu belirten kimi mahalle sakinleri ise Batman'ın daha iyi hizmetleri hak ettiğini söyleyerek yetkililere seslendi.

“Kışın çamur yazında toz dumandan geçilmiyor”

Alt yapı çalışmalarının uzun sürmesinden dolayı kış aylarında çamurdan yaz aylarında ise toz ve dumanın çıkmasının kendilerini rahatsız ettiğini söyleyen mahalle sakinlerinden Ramazan Kızılatlı, yetkililere çağrıda bulundu.

Batman halkı mağduriyete neden olan yolların onarılmasını istiyor

 

Kızılatlı, “İki seneden beri yollarımız bu halde. Önce doğal gaz sonra da elektrik çalışmalarına başladılar. Şu anda yapılan çalışmalar yarım bırakılmış halde duruyor. Çalışmalar bitirilmediği için dükkânımız toz duman içinde kalıyor. İki seneye yakın bu şekilde ve bizler de bir şey yapamıyoruz. Kışın çamur yazın ise toz dumandan geçilmiyor. Millet tozdan dolayı kapı ve pencerelerini açamıyor. Her gün temizliyorum ama yine de değişen bir şey yok. Yetkililerden bu sorunumuza bir çare bulmalarını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Bu görüntüler Batman’a yakışmıyor”

Uzun süren alt yapı çalışmalarının Batman’a yakışmadığını ifade eden mahalle sakinlerinden Şahin Gündoğdu, “Güneydoğunun incisi olan Batman sokaklarının bu halde olması bizi derinden üzüyor. Toz ve dumandan dolayı hem halk, hem esnaf hem de çocuklar şikâyetçi. Toz ve dumandan dolayı çocuklarımız bronşit oldul. Mahallemizde yapılan çalışmalar yaklaşık iki yıldır devam ediyor. En kısa sürede yollarımızı ve kaldırımlarımızı yapsınlar. Yetkililerden bu duruma bir el atmalarını istiyoruz. Güzel şehrimiz Batman’a bu görüntüler yakışmıyor. Batman daha güzel hizmeti hak ediyor.” şeklinde konuştu.

“Çalışmaların uzaması artık bizi rahatsız ediyor”

Batman halkı mağduriyete neden olan yolların onarılmasını istiyor

 

Valilik ve belediyeyi göreve çağıran Hidayet Erdoğu, çalışmaların uzamasının mahalleliyi rahatsız ettiğini belirterek şunları söyledi: “Uzun süredir mahallemde alt yapı çalışmaları yapılmaktadır. Bu çalışmaların uzaması artık bizi rahatsız ediyor. Mahalle toz ve dumandan geçilmiyor. Valilik ve belediyeden, kısa sürede bu yollarımızı yapmalarını talep ediyoruz.”

“Mahallemizin temiz olmasını istiyoruz”

Alt yapı çalışmalarının uzun sürmesinden dolayı kış aylarında çamur yaz aylarında ise tozdan dolayı çocuklarının perişan olduğunu belirten mahalle sakinlerinden Reyhan Budak, “Mahallemizin yolları uzun süredir bozuk halde. Elektrik kablolarını yer altına koyma çalışmaları için bu kazıları yapmışlar. Çalışmalar uzun süredir devam ettiği için yolarımız kışın çamurda yazın da tozdan geçilmiyor. Toz ve dumandan dolayı çocuklarımız perişan oluyor ve dışarda rahat bir şekilde oynayamıyorlar. Mahallemizin temiz olmasını istiyoruz. Bu toz, çamur ve dumandan kurtulmak için yollarımızın bir an önce yapılmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Muhbet Can ise şunları söyledi: “Kış ayı başlamadan önce buraları kazdılar. O zamandan beri yolarımız bozuk bir şekilde duruyor. Elektrik kablolarını yer altına aldılar ve bu şekilde bırakıp gittiler. Arabalar geçince toz ve duman çıkıyor ve aşırı bir şekilde rahatsız oluyoruz. Yetkililerden isteğimiz kısa sürede yollarımızı yapmalarıdır.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55