,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 29 °C

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu: İslam ve değerlerimiz kanunla koruma altına alınmalı

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu: İslam ve değerlerimiz kanunla koruma altına alınmalı
HDP Milletvekili Oya Ersoy’un sözlerine tepki gösteren Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, İslam’a hakaretin fikir özgürlüğü olmadığını belirtti.

HDP Milletvekili Oya Ersoy’un Meclis çatısı altında İslam’a yönelik hakaretine bir tepki de Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformundan geldi. Hakarete tepki gösteren Platform, İslam’a hakaretin fikir özgürlüğü olamayacağını belirtti.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Son dönemlerde fikir hürriyeti adı altında İslam’a ve İslami değerlere/yapılara fütursuzca saldırılar meydana gelmektedir. Bunun son örneği HDP Milletvekili Oya Ersoy’un Meclis çatısı altında sarf ettiği sözlerdir. Sözleri ideolojinin dışa vurumu olsa da cihad şuuruyla kurtarılmış Anadolu coğrafyasının Meclisinde çok rahatça ifade edilebiliyor olması bizleri derinden üzmektedir. Büyük çoğunluğu Müslüman olan ülkemizde kişilere, kurumlara, yabancı devletlere karşı sarf edilen sözlerden ötürü davalar açılıp cezaların uygulandığı bir dönemde, 1500 yıl evvel kâinata rahmet olarak gönderilen Peygambere, ona vahyolunan dine, kitabına, ashabına dil uzatmanın da yaptırımı olmalı ve İslam’a, değerlerimize hakaret fikir özgürlüğü kapsamından çıkarılıp, bu değerlerimiz kanunla koruma altına alınmalıdır.” denildi.

Siyonist işgal rejiminin başı Yitrak Hertzog’un ülkeye davet edilmesine de tepki gösterilen açıklamada, “Bizi yaralayan bu durumun yanında vicdanlarımızı sızlatan bir diğer durum da şudur ki; mazlum, Müslüman kanı ile beslenen, binlerce Filistinliyi katleden, evleri ve toprakları işgal eden, Filistin gazını gasp edip Türkiye üzerinden Avrupa’ya pazarlamaya çalışan dünyadaki her damla gözyaşında parmağı olan katil-haydut devlet israili temsilen cumhurbaşkanı Yitrak Hertzog’ un Türkiye ziyareti, her durumda Filistin halkının yanında olan Türkiye halkına, Mavi Marmara şehitlerine, Filistin şehitlerine, Şeyh Ahmet Yasin’e ihanettir.” vurgusu yapıldı.

Açıklamanın sonunda şu ifadeler kullanıldı: “Bu vesile ile HDP milletvekilinin açıklamalarını, İslam tasfiye edilmeliydi diyen zihniyeti, İslam’ı çağdışı gösterip dünyayı felakete sürükleyen küresel, seküler açıklamalarını kınıyor ve hükümetin israil ile atılması düşünülen normalleşme adımlarının geri çekmesini istiyoruz.”(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55