,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C

Batman 'da yaz Kur'an kurslarına çocuklardan yoğun ilgi

Batman 'da yaz Kur'an kurslarına çocuklardan yoğun ilgi
Batman’da okulların kapanmasının ardından başlayan yaz Kur’an kurslarına çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

 

Okulların tatile girmesiyle beraber Türkiye’nin 81 ilinde olduğu gibi Batman’da da açılan yaz Kur'an kurslarına çocuklar yoğun ilgi gösterdi. 6 hafta boyunca devam edecek kurslarla camiler çocuk sesleriyle şenlenecek.

Yaz tatilinin başlamasını fırsat bilen aileler, çocuklarını cami ve Kur'an kurslarına göndermeye başladı. Kur'an kurslarında öğrenciler; Kur'an-ı Kerim, Peygamberimizin hayatı, temel dini bilgiler, güzel ahlakı öğretmenin yanında çeşitli etkinlikler yapacak.

Yaz Kur’an kurslarının ilk gününde camilere akın eden kız ve erkek çocukların Kur'an-ı Kerim öğrenecek olmanın sevinci içerisinde olduğunu belirten Mehmet Emin Terece Camii İmam Hatibi Hivzullah Kavak, ailelere seslenerek; mazereti olmayan çocukların dinlerini öğrenmeleri için duyarlı olmaya davet etti.

"Her hafta farklı etkinliklerle çocuklarımızla derslerimizi yapacağız"

Hivzullah Kavak

Yaz Kur'an Kurslarının başlamasıyla bugün farklı, neşeli ve huzurlu bir gün yaşadıklarını belirten Kavak, "Çünkü 2023 yılı yaz Kur'an Kursları bugün itibariyle başladı. Çocuklarımız yavaş camiye geliyor, onlarla tanışma ve kayıtlarını alıyoruz. Bu sene diğer senelere göre farklı olarak üç ana ders olan Kur'an-ı Kerim dersi bittikten sonra 4'üncü dersi ise etkinlik dersi olacaktır. Etkinlikte uygulamalı olarak abdest alma, namaz kılmak, Peygamber efendimizin hayatını öğretme, terbiye, güzel ahlak, büyüklere karşı olan görevlerimiz, Cami'yi tanıma ve her hafta farklı etkinliklerle çocuklarımızla derslerimizi yapacağız." ifadelerini kullandı.

"Ailelerin de çocuklarına destek olması istiyoruz"

Bu sene yoğun bir ilgi beklediklerini ifade eden Kavak, "Camimizin potansiyeli çok olduğu için yaklaşık 200 ila 300 kişi aralığında öğrenci bekliyoruz. Derslerimiz aynı okul gibi hafta içi sabah 09.00 ila 13.00 arasında olacaktır. Saat 13.00'e kadar olmasında amacımız çocuklarımızın aynı zamanda öğlen namazını da pratikte kılarak öğrenmeleridir. Yaz Kur'an kursumuz 3 Temmuz 8 ağustos tarihleri arasında sürecektir. Yani 6 haftalık bir eğitim sürecimiz olacaktır. Velilere çağrımız ise mümkün mertebede, her hangi bir mazereti olmayan çocuklarını camiye göndererek destek olmalarını ve çocuklarına ilgi göstermelerini bekliyoruz. Burada 3 aşamada eğitimlerimiz olacaktır. 4-6 yaş çocuklarımız için 3-4 bayan görevlimiz olacak. Ayrıca 3-4 bayan hocamız da 7 ila 25 yaş arası kızlarımıza Kur'an derslerini verecek. Erkek çocuklarımıza ise 4 hocamızla ders vermeye çalışacağız. Camide çocuklarımıza verdiğimiz eğitimin yanında ailede anne ve babanın da desteğiyle çocuklarımızın geleceğiyle inşallah daha sağlıklı olacaktır." şeklinde konuştu.

"Yaz Kur'an kursunda güzel şeyler öğreniyorlar"

Onur Şahin

Yaz Kur'an kursunda güzel şeyler öğrendiğini belirten Onur Şahin, "Bugün arkadaşlarımla beraber camiye geldim ve Kur'an kursuna yazıldım. İnşallah herkes bizim gibi Yaz Kur'an kursuna gelir ve güzel şeyler öğrenirler. Hocalarımız bizlere Kur'an-ı Kerim okumayı, namaz kılmayı, iyilik yapmayı, kötü şeylerden uzak durmayı ve bize doğru yolları öğretiyorlar. Cami çok güzel ve çok faydalanıyoruz. İnşallah herkes cemiye gelir."

"Geçen sene memnun kaldığımız için bu sene de kaydımızı yaptık"

Muhammed Sefa Tekşut

Camide İslam dinini ve namaz kılmayı öğrendiğini belirten Muhammed Sefa Tekşut, "Kardeşimle beraber geçen senede Kur'an kursuna geliyorduk. Bu senede kaydımızı yaptık. Hocalarımız hem çok iyi hem de bizimle güzel ilgileniyorlar. Burada bize dinimizi ve namazımızı öğretiyorlar. Geçen sene memnun kaldığımız için bu sene de kaydımızı yaptık. Camide teneffüsümüz var, oyunlar oynuyoruz, hocalarımız bizlere farklı etkinlikler yapıyor. Herkesi camiye gelmeye davet ediyoruz."

"Ezberlerimi unutmamak ve tekrar yapmak için yaz Kur'an Kursuna kaydımı yaptım"

Fatih Çöklü

Camide hafızlık derslerini tekrar etmek için kaydını yapan Fatih Çöklü ise şunları söyledi: "Ben normalde hafızlık okuluna gidiyorum. Tatil olduğu için camiye geldim. Camideki hocalarımız bizlere Kur'an okumayı öğretiyor. Farklı etkinlikler yapıyoruz. Camide İslam dinini, İslam'ın şartlarını öğreniyoruz. Burada ezberlerimi unutmamak ve tekrar yapmak için yaz Kur'an kursuna kaydımı yaptım. Bütün çocukları camiye bekliyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55