Batman Belediyesi'nin ilaçlama çalışmaları aralıksız devam ediyor

Batman Belediyesi'nin ilaçlama çalışmaları aralıksız devam ediyor
Batman Belediyesi, kent genelinde ilaçlama çalışmalarının aralıksız devam ettiğini bildirdi.

Son günlerde halktan gelen sinek ve sivrisinek artışı şikayetlerine yönelik bir açıklama yapan Batman Belediyesi, bu durumun sanılanın aksine sivrisineklerden değil, buğday biti, güve ve cüce ağustos böceği gibi tarımsal haşerelerden kaynaklandığını vurguladı.

Belediye yetkilileri, özellikle mısır tarlalarında yoğun olarak görülen bu haşerelerin zirai mücadele kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Bu tür zararlılar ilaçlama programımızda yer almamaktadır. Buğday biti, güve ve cüce ağustos böceği gibi tarım kaynaklı haşerelerin, sinek ya da sivrisinekle karıştırılmaması gerekir," ifadelerini kullandı.

Açıklamada, Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün mısır tarlalarında yaygın olarak kullanılan vahşi sulama yöntemine de dikkat çekildi. Bu yöntemin yasak olmasına rağmen bölgede hala kullanıldığına işaret eden yetkililer, vahşi sulamanın bataklık ve larva (jit) alanlarının oluşmasına neden olduğunu kaydetti. Çiftçilere, vahşi sulama yerine damla sulama sistemini tercih etmeleri veya haftada iki gün planlı sulama yapmaları önerildi.

Öte yandan, Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, kent genelinde sinek ve sivrisineklerle mücadeleyi yıl boyunca düzenli ve titiz bir şekilde sisleme (dumanlama) yöntemiyle sürdürdüğü belirtildi.

Kaynak:HÜR24 Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.