Batı Şeria'da işgalcilerin baskınları sürüyor

Batı Şeria'da işgalcilerin baskınları sürüyor
Siyonist rejim gece boyunca Batı Şeria'nın birçok kentini bastı, çok sayıda genci esir aldı. Yahudi çeteler ise Filistinli çiftçilere saldırarak topraklarını sürmelerini engelledi.

Siyonist rejim, perşembe akşamı ve cuma sabahı Batı Şeria'nın çeşitli şehir ve kasabalarına art arda baskınlar düzenledi. Dura'dan Beyt Ummar'a, Beyt Kahil'den el-Bire'ye kadar birçok bölgede evler basıldı, sokaklara zırhlı araçlar yerleştirildi ve gençler esir alındı. Baskınlar sırasında insansız hava araçlarıyla bölgelerin havadan da takip edildiği bildirildi.

El-Bire'de, özellikle Cebel et-Tavil bölgesinde işgalciler mermi, ses ve gaz bombaları kullandı. Kafr Malik ve Beyt Rima'da da baskınların ardından yoğun çatışmalar yaşandı; sokaklara yayılan işgalciler mahalleleri uzun süre abluka altında tuttu.

Gece saatlerinde işgal güçleri, Kudüs'ün kuzeybatısındaki Biddu beldesine de girdi. Filistin haber ajansı WAFA'ya göre işgalciler burada da ateş açtı ve yoğun gaz kullandı, birçok genci esir aldı. Cenin kentinin batısındaki Berkin ve yine Cenin'e bağlı Kabatiya da baskınlardan nasibini aldı; bölgede çatışmalar saatlerce sürdü.

Yahudi çeteler çiftçilere saldırıyor

Askeri baskınlarla eş zamanlı olarak, Yahudi çeteler de Filistinli çiftçilere saldırılarını artırdı. Yatta'nın güneyindeki Şemun yerleşim biriminden çıkan yerleşimciler, Filistinli ailelerin toprağını sürmesini engellemek için bölgeye baskın düzenledi. "Yeni döşenen su hattını koruma" bahanesiyle çiftçilerin traktör anahtarlarına el konuldu, bölge askerler tarafından tamamen kapatıldı.

Yine Yatta'nın güneyindeki ez-Zuveydin bölgesinde Yahudi çeteler, tarlalarını ekip biçmek isteyen Filistinli çiftçilere saldırdı. Gazetecilerin aktardığına göre saldırılar işgalci askerlerin gözetimi ve koruması altında gerçekleşti.

Filistin'in Yerleşim ve Duvarla Mücadele Heyeti, geçen ay Batı Şeria'da toplam 621 yerleşimci saldırısı kaydedildiğini belirterek, saldırıların sistematik şekilde arttığına dikkat çekti.

Batı Şeria'da hem işgalcilerin günlük baskınları hem de Yahudi çetelerin organize saldırıları, Filistinlilerin hayatını her geçen gün daha da zorlaştırmaya devam ediyor.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.