,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 29 °C

Batı Şeria'da HAMAS'a destek artarken ezici çoğunluk Abbas'ın istifasından yana

Batı Şeria'da HAMAS'a destek artarken ezici çoğunluk Abbas'ın istifasından yana
Filistinliler arasında yapılan bir kamuoyu yoklaması, işgal saldırganlığına maruz kalan Gazze Şeridi'ndeki HAMAS'a verilen desteğin arttığını ve Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın neredeyse yüzde 90'la istifa etmesi gerektiğini ortaya koydu.

Filistin Politika ve Anket Araştırma Merkezi'nin Ramallah'taki Konrad Adenauer Vakfı ile işbirliği içinde gerçekleştirdiği anketin sonuçlarına göre, "Batı Şeria'da HAMAS'a verilen destek, savaş öncesine göre üç kat arttı."

Birkaç gün önce yapılan ve sonuçları çarşamba günü açıklanan ankete göre Filistinlilerin yüzde 70'e yakını Filistin Yönetimi'nin feshedilmesini isterken, Filistinlilerin yüzde 90'ı da Mahmud Abbas'ın istifa etmesi gerektiğini belirtti.

Anket aynı zamanda işgale karşı silahlı eyleme yüksek oranda destek olduğunu da gösterdi; ankete katılan Filistinlilerin yüzde 60'ından fazlası "direnişin işgali sona erdirmenin en iyi yolu olduğuna" dikkat çekti.

HAMAS hareketinin askeri kanadı  Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de gerçekleştirdiği "Aksa Tufanı " operasyonuna ilişkin Batı Şeria ve Gazze'deki katılımcıların büyük çoğunluğu operasyon kararının doğru olduğunu ifade etti.  Ankete katılanların yüzde 72'si Aksa Tufanını desteklediğini söyledi.

Sonuçlar, çoğunluğun, "işgalci rejimin; HAMAS hareketini ortadan kaldıramayacağına, Filistinliler için ikinci bir Nakbe'yi gerçekleştiremeyeceğine ve Gazze Şeridi sakinlerini oradan süremeyeceğine dair inançlarının tam olduğunu ortaya koydu.

Yine katılımcıların çoğunluğu, HAMAS'ın bu savaştan zaferle çıkarak Gazze'de yeniden kontrolü sağlayacağına inandığını bildirdi.

Sonuçlar, üç ay önceki durumla karşılaştırıldığında silahlı mücadeleye verilen desteğin yüzde on puan artığını gösterdi. Yüzde 60'tan fazlası silahlı direnişin, işgali sona erdirmenin en iyi yolu olduğunu söylerken bu oran Batı Şeria'da bile yükselerek yüzde 70'e yaklaştı. Batı Şeria'daki çoğunluk da işgal altındaki Batı Şeria'nın kasaba ve köylerine yönelik siyonist yerleşimci terörüyle mücadelede en etkili yolun silahlı gruplar oluşturmanın olduğunu kaydetti.

Ankete katılanların yüzde 64'ü, Filistin Yönetimi'nin, savaştan sonra Gazze Şeridi'nin geleceğini tartışmak üzere ABD ve diğer Arap ülkeleriyle yapılan toplantılara katılmasına karşı çıktı.

Yüzde 60'ı savaştan sonra HAMAS yönetiminin Gazze Şeridi'nde kalmasını tercih ettiklerini söyledi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55