,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 26 °C

“Batı, İslam karşıtlığı üzerinden kendi ideolojisini tahkim etmek istiyor”

“Batı, İslam karşıtlığı üzerinden kendi ideolojisini tahkim etmek istiyor”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Müslüman Azınlıklar Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, “Batı dünyası, İslam karşıtlığı üzerinden kendi ideolojisini, kendi hayat biçimini tahkim etmek istediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Müslüman Azınlıklar Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, “Batı dünyası, İslam karşıtlığı üzerinden kendi ideolojisini, kendi hayat biçimini tahkim etmek istiyor. Modern insanın buhranlarına cevap verebilecek yegâne din olan İslam, proje mahsulü teröristler üzerinden yaftalanmaya, lekelenmeye çalışılıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da gerçekleştirilen Dünya Müslüman Azınlıklar Zirvesi’ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeşitli ülkelerden çok sayıda katılımcının iştirak ettiği zirvede bir konuşma gerçekleştirdi.

11 Eylül terör saldırılarından bu yana Müslümanların çok taraflı, çok katmanlı bir saldırı dalgasıyla yüzleştiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eli kanlı çeteler üzerinden istikbalimizin karartılmaya çalışıldığını, hak ve hürriyetlerimizin gasp edilmek istendiğini görüyoruz” dedi.

“İSLAM, PROJE MAHSULÜ TERÖRİSTLER ÜZERİNDEN LEKELENMEYE ÇALIŞILIYOR”

DEAŞ, Boko Haram, Eş Şebab, FETÖ gibi katil sürülerinin terör eylemlerinin, Müslümanlara zarar vermesinin yanında İslam karşıtı çevrelere bekledikleri fırsatı verdiğine de dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu örgütlerin hunharca katlettiği veya hayatını kararttığı Müslümanların masumiyeti görmezden gelindiği gibi, işlenen vahşi cinayetlerin faturası da dinimize ve müminlere kesiliyor. Birçok batı ülkesi de kendi iç sorunlarını perdelemek için adeta bu ateşe benzin döküyor” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerinin devamında, “Batı dünyası, İslam karşıtlığı üzerinden kendi ideolojisini, kendi hayat biçimini tahkim etmek istiyor. Modern insanın buhranlarına cevap verebilecek yegâne din olan İslam, proje mahsulü teröristler üzerinden yaftalanmaya, lekelenmeye çalışılıyor” diye konuştu.

“KUDÜS’ÜN HAKKINI CANIMIZ PAHASINA SAVUNMAK ZORUNDAYIZ”

Müslümanların saldırılar karşısında asla sinip, kabuğuna çekilemeyeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müslümanların başka din mensuplarıyla bir arada barış içinde yaşama problemi yoktur, tarih boyunca da hiçbir zaman olmamıştır” dedi.

Müslümanların, ümmetin bir ferdi olarak şahısları ile birlikte aileleri, komşuları ve milyarlarca kardeşinin sorumluluğunu da taşıdığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizler Suriyeli mazlumların, açlıktan kırılan Yemenli çocukların, Filistinli yetimlerin hukukunu da korumakla mükellefiz. Bizler; İslam ümmetinin harim-i ismeti, namusu, gözbebeği olan Kudüs’ün hakkını, canımız pahasına savunmak zorundayız” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55