,
  • BIST 10251.54
  • Altın 2385.844
  • Dolar 32.3429
  • Euro 34.7732
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 24 °C

Baskın: ​"Müslümanlar olarak birbirimize karşı af edici olmamız gerekiyor"

Baskın: ​"Müslümanlar olarak birbirimize karşı af edici olmamız gerekiyor"
Beraat"ın suç ve cezadan beraat etme gecesi olduğunu ifade eden bölgenin tanınmış alimlerinden Abdürrahim Baskın, Beraat"ın ilâhî af ve rahmete nail olmak için birer tefekkür ve günahlardan arınma gecesi olduğunu vurguladı.

Beraat Kandili dolayısıyla bir açıklama yapan bölgenin tanınmış alimlerinden Abdürrahim Baskın, Beraat"ın ilâhî af ve rahmete nail olmak için birer tefekkür ve günahlardan arınma gecesi olduğunu vurguladı.

Beraat"ın suç ve cezadan beraat etme gecesi olduğunu ifade eden bölgenin tanınmış alimlerinden Abdürrahim Baskın, bu geceden kindarların, Allah"ın affından faydalanamayacağına dikkat çekerek, Müslümanların birbirlerine karış af edici olması gerektiğini ifade etti.

Baskın, "Toplum olarak ilim ve ibadetten uzaklaştığımız için yolumuzu kaybettik. Kur'an'ın yolundan, ilim yolundan ayrıldık ve hep stres, sıkıntılar içerisinde birbirimizi yiyoruz. Bundan kurtulmanın tek çaresi Kur"an"ın ve ilmin talibi olmaktır." dedi.

"Bu tür geceler Müslümanlar için büyük bir fırsattır"

İnsanoğlunun dünyaya gönderiliş gayesinin Allah"a şükretmek olduğunu belirten Baskın, "Şükür, verilen nimete karşılık yapılır ve insan şükrettiği zaman nankörlüğü de ortadan kaldırmış olur." dedi.

"Cenab-ı Allah, ümmete bazı fırsatlar veriyor." diyen Baskın, "Bu fırsatlar içerisinde Kadir ve Beraat gibi geceler bulunuyor. Bu tür geceler Müslümanlar için, özellikle günahkâr olan Müslümanlar için bir fırsattır. Cenab-ı Allah'ın bir ismi celilesi de Rahim olmasıdır, rahmet unvanına sahiptir. Rahim kelimesi ile insan ve hayvanlara tecelli ediyor. Allah, kulunun günahlara gark olduğunu, bu nedenle Beraat ve Kadir gecelerini hazırladığını belirtiyor. Bu gecelerde aklını başına almasını, hata ve günahlardan elini çekmesini, kendisine yönelmesini ve tövbe etmesini istiyor." diye konuştu.

"Bu gece en azından bir tespihi elinize alıp bir zikir çekip tövbe edin"

Beraat gecesinin, Müslümanların yaptıkları hata ve günahlardan af olunması manasına geldiğini ifade eden Baskın, "Tabi Müslümanların tövbe etmesi şartıyla kişi tövbe ettiği zaman Allah o kulun günahlarını af ediyor ve kulunu yaptığı hata ve günahlardan dolayı beraat ettiriyor. Bu gecenin feyz ve bereketinden faydalanmak için o gece yatsı namazını cemaatle kılarak başlamamız, kazalarımız varsa kaza namazlarını, yoksa zikir yaparak geceyi değerlendirebiliriz. Hazreti Aişe'ye soruyorlar böyle mübarek bir gecede ne yapmamız lazım? O da Peygamber Efendimizden şu duayı naklediyor: "Ya Rabbi sen af edicisin, sen kerimsin, cömertsin, merhamet sahibisin, ben ise günahkârım, günahlarımı af et." Bu gece en azından bir tespihi elinize alıp bir zikir çekin." ifadelerini kullandı.

Baskın, "Müslümanlar olarak bizim birbirimizi af etmemiz, birbirimize karşı da af edici olmamız gerekir. Hele böylesi bir gecede sizi inciten, kalbinizi kıran, size karşı yanlış yapan, insanları af etmeniz lazım. Aile içindeki bireyler de af edici olması gerekiyor. Bir eş, kocasına karşı yanlış davranmış yâda bir koca eşine karşı yanlış davranmış olabilir; af edici olmamız gerekiyor. Bir baba eşine ve çocuklarına karşı af edici olması gerekiyor. Eğer bizler af edici özelliğimizi kaybedersek bizler de af olunmaktan mahrum kalırız. Bu nedenle böylesi mübarek geceler bizim için bir fırsattır. Bol bol salavat çekmemiz ve Peygamberimizin öğrettiği salavat dualarını okumak müşkülleri, belaları ve sıkıntıları defeden sebeplerdendir." dedi.

"Toplum olarak ilim ve ibadetten uzaklaştığımız için yolumuzu kaybettik"

"Bir Müslüman, eğer Kadir ve Beraat gecelerinden habersiz ise o her zaman sıkıntı ve strestedir." diyen Baskın, "Toplum olarak ilim ve ibadetten uzaklaştığımız için yolumuzu kaybettik. Kur'an yolundan, ilim yolundan ayrıldık ve hep stres, sıkıntılar içerisinde birbirimizi yiyoruz. Bundan kurtulmanın tek çaresi Kur'an'ın, ilmin talibi olmaktır. Peygamber Efendimiz, 'Ya âlim ol, ya talebe ol, ya dinleyenlerden ol yahut bunları sevenlerden ol, beşincisi olma helak olursun." buyurmuştur. Bu nedenle toplum olarak İslam dininin çizdiği yolda yürümemiz gerekiyor. Ancak bu şekilde toplum iyi olur. Şehir iyi olur, köy iyi olur, Türkiye iyi olur, İslam âlemi iyi olur." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55