,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C

Başkan Durmaz: "Emekliler açlık sınırı altında maaş almaktan kurtarılmalıdır”

Başkan Durmaz: "Emekliler açlık sınırı altında maaş almaktan kurtarılmalıdır”
Mahalle ziyaretlerine devam eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, Kültür Mahallesi’ni ziyaretinde sorun ve sıkıntıları tespit ederek çözümü için yetkililere ulaştıracaklarını söyledi.

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz ve beraberindeki teşkilat üyeleri ile birlikte "Yerel Sorunları Tespit Çözüm İçin Takip" adlı proje kapsamında mahalle ziyaretlerini sürdürüyor.

Ziyaret ve programlarına devam eden Durmaz ve ekibinin son durağı Kültür Mahallesi oldu. Mahallede bir dizi incelemelerde bulunan Durmaz, “Uzun bir süredir başlatmış olduğumuz ‘Yerel Sorunları Tespit Çözüm İçin Takip’ adlı projemiz kapsamında çalışmalar yapmaya devam ediyoruz.” dedi.

Piyasadaki sıkıntılara rağmen esnafımızın kanaatkâr

Kültür mahallesini ziyaret ederek sorunları tespit ettiklerini belirten Durmaz, “Ziyaretlerimize devam ediyoruz. Bu kapsamda son ziyaretimizi Kültür mahallesine yaptık. Mahalle, ilimizin en kalabalık nüfusuna sahip mahallesi. Çeşitli temaslarda bulunduğumuz mahallede esnafımızı ziyaret ederek durumlarını sorduk. Esnaflar girdi fiyatlarının yüksek oluşundan, maliyetlerin artışından şikayetçi. Halkın alım gücünün düşmesi esnafın işlerini olumsuz yönde etkilemiş. Piyasadaki sıkıntılara rağmen esnafımızın kanaatkâr olması sevindiricidir. HÜDA PAR olarak esnafımızın ve halkımızın yanında bulunup sorunlarının çözümü için üzerimize düşeni yapmaya gayret göstereceğiz.” Dedi. 

Emekli maaşı açlık sınırının altında

Ziyaretleri sırasında emekliler ile de görüştüklerini dile getiren Durmaz, “Ziyaretlerimizde görüştüğümüz diğer bir kesim de emeklilerdi. Bir selam verdik bin ah işittik. Enflasyon ve hayat pahalılığı emeklileri ciddi anlamda etkilemiş. Aldıkları maaşın açlık sınırının altında olduğu için geçinmekte zorlandıklarını söyleyen emekliler, insan onuruna yaraşır bir hayat sürmek istiyorlar. Bunun için emeklilikte yaşanan her türlü adaletsizliğin ve eşitsizliğin ortadan kalkması gerektiğini belirtiyorlar.” İfadelerini kullandı.

Durmaz açıklamasının devamında şöyle konuştu: “Emeklilerimiz sitemlerinde haklıdırlar; yanlarındayız ve onları destekliyoruz. Bunun için diyoruz ki; emekliler için yeni düzenleme meclisin açılmasıyla hemen gündeme getirilmeli ve emekli maaşları açlık sınırının altında kalmayacak şekilde düzenlenerek yaşanılan mağduriyet giderilmelidir. Emekliler açlık sınırı altında maaş almaktan kurtarılmalıdır.”

serif-durmaz-esnaf-ziyareti-006.jpg

serif-durmaz-esnaf-ziyareti-007.jpg

serif-durmaz-esnaf-ziyareti-008.jpg

serif-durmaz-esnaf-ziyareti-009.jpg

serif-durmaz-emekliler.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55