,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 23 °C

Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı açıldı

Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı açıldı
Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, "Metro istasyonlarımızın tasarımını özgün bir anlayışla gerçekleştirdik. İstanbul’umuza sadece bir ulaşım altyapısı değil, aynı zamanda sembol mekânlar da kazandırmak istedik" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve  HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Kayaşehir Metro İstasyonu’nda düzenlenen Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı Açılış Töreni’ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmasında, gece gündüz demeden çalışarak 24 ay içinde metro hattını açılışa hazır hâle getirdiklerini belirterek, "Hattımızın test ve devreye alma işlerini de başarıyla tamamladık. Bugün de sizlerin hizmetine vermenin gururunu yaşıyoruz. Metro istasyonlarımızın tasarımını özgün bir anlayışla gerçekleştirdik. İstanbul’umuza sadece bir ulaşım altyapısı değil, aynı zamanda sembol mekânlar da kazandırmak istedik" ifadelerini kullandı.

Bu sene deprem afeti sebebiyle, ramazanın biraz buruk yaşandığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hayatını kaybeden 50 binin üzerindeki vatandaşımızın acısı hâlen tazedir. Kalbimizin bir yarısı buradaysa diğer yarısı da deprem bölgesindedir. Depremzedelerimizi asla unutmuyor, asla ihmal etmiyoruz. Şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmak için devletimizin tüm imkânlarını seferber etmiş durumdayız" diye ekledi.

Bir taraftan enkazları kaldırırken, diğer taraftan konutların yapımına hızla başladıklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdiden 78 bin konut ve köy evinin yapım süreci başladı. Bunlardan 42 bininin temeli atıldı. Bu sayılar her gün daha da yükseliyor. Deprem bölgesinde toplamda 650 bin konut ve köy evi yapacağız. İnşallah bir yıl içinde 319 bin konut ve köy evini bitirip hak sahiplerine teslim edeceğiz. Şimdiye kadar yaşadığımız afetlerin tamamında bunu yaptık." (İLKHA)

basaksehir-kayasehir-metro-hatti-acilisi.jpg

basaksehir-kayasehir-metro-hatti-acilisi-001.jpg

basaksehir-kayasehir-metro-hatti-acilisi-002.jpg

basaksehir-kayasehir-metro-hatti-acilisi-003.jpg

basaksehir-kayasehir-metro-hatti-acilisi-004.jpg

basaksehir-kayasehir-metro-hatti-acilisi-005.jpg

basaksehir-kayasehir-metro-hatti-acilisi-006.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55