,
  • BIST 10160.62
  • Altın 2390.665
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.6997
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 25 °C

"Balonu FETÖ şişiriyor ipini de Kandil'e veriyorlar"

"Balonu FETÖ şişiriyor ipini de Kandil'e veriyorlar"
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Benzemezler bir araya gelip ittifak kuruyor. Bir balon oluşturdular. Bu balonu FETÖ şişiriyor, ipini de Kandil'e veriyorlar." dedi.

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ilk olarak Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakının Büyükşehir adayı Fatma Şahin’in Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışına katıldı.

Şehitkâmil ilçesinin İncilipınar Mahallesi'nde kurulan Cumhur İttifakı Seçim Bürosu'nun açılış törenine katılan Gül, törende partililere hitap etti.

Gül, Millet İttifakı'nın sadece AK Parti'nin gitmesi için oluşturulan bir balon olduğunu belirterek, “Bu balonu FETÖ şişiriyor, ipini de Kandil'e veriyorlar. Bu balon ittifakı 31 Mart'ta söndürülecek.” dedi.

Gül, huzur, istikrar ve güven olduğu sürece, parti ayrımı yapmaksızın ülkedeki herkesin mutlu şekilde yaşayacağını belirterek, “Eğer bir şehirde, bir ülkede huzursuzluk varsa, işsizlik varsa hepimiz bundan olumlu veya olumsuz etkileniyoruz. Hangi parti olursa olsun herkes bu durumdan etkileniyor.” dedi.

Bakan Gül, “Cumhur İttifakı olarak o yüzden herkese çağrımız var; gelin hep beraber Gaziantep'i ve Türkiye'yi büyütelim, işsizliği sona erdirelim. Bizim derdimiz memleket sevgisi ve kavgasıdır. Ama karşı tarafta benzemezler bir araya gelip ittifak kuruyorlar. Ne diyorlar? Ekmeği büyütmek, istikrarı artırmak, ülkeyi büyütmek için mi bir araya geldiler? Hayır. Tek dertleri AK Parti gitsin. AK Parti gitsin diye bir araya gelen balon oluşturdular. Bu balonu FETÖ şişiriyor, balon şişince ipini de Kandil'e veriyorlar. Ama bu balon ittifakını Gaziantep 31 Mart'ta söndürecek, inşallah bu ittifaka son verecek. Türkiye'yi, Gaziantep'i daha da büyütmeyi hep beraber sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

CHP Balıkesir Edremit Belediye Başkan Adayı Selman Hasan Arslan ve CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin'in mikrofon açıkken yapılan konuşmalarını da hatırlatarak tepki gösteren Bakan Gül, şunları söyledi:

"İmamla dalga geçiyorlar"

“Geçtiğimiz günlerde yaşananları hatırlayın. Şimdi CHP'li bir aday, ezana saygıdan sesini kesip dinlemeye başlıyor. O arada mikrofon açık, kendi aralarında konuşuyorlar. Neler konuşulduğunu duydunuz mu? İmamla dalga geçiyorlar, 'Oyumu şuna buna vereceğim' diyor. Bu milletimiz elinde mikrofon yokken CHP'nin ve ittifakının ne olduğunu, makyajları olmadığı zamanları da çok iyi biliyoruz. Bu yüzden milletimiz 31 Mart'ta Cumhur İttifakının yanında dimdik durmaya devam edecektir. Buna yürekten inanıyorum.”

Bakan Gül, “Oyunlar kurmak isteyenler var. Yine tuzaklar kurmak, ülkemizi, birliğimizi, beraberliğimizi bozmak isteyenler var. İçeriden ve dışarıdan senaryolar yazanlar var. Ama onlara şunu söylüyoruz; bu ülkenin kaderini, bu ülkenin vatandaşları tayin eder. İçeriden ve dışarıdan siyasal mühendislikler değil, senaryolar ve tuzaklar değil, bu ülkenin geleceğini Şehit Kamil’in evlatları ve Şahin Bey'in torunları belirler. Bu ülkeye rol biçmek isteyenler, bu ülkenin önünü kesmek isteyenlere 31 Mart'ta Osmanlı tokadı vuracağız.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin güneyine bir terör koridoru kurulmasına asla izin vermeyeceklerini vurgulayan Bakan Gül, son olarak şunları kaydetti:

“Terörü bitirdik. Ülkemizin birliğini ve beraberliğini bozmak isteyenler, Türküyle, Kürdüyle Arabıyla, Lazıyla ve Çerkeziyle karşı durduk. Ülkemizin bu birliğini ve beraberliğini kazdıkları çukura gömmeye, birliğimizi ve huzurumuzu kaçırmaya çalışırken, teröristleri o kazdıkları çukura gömdük, gömmeye de devam edeceğiz. Bizim mücadelemiz teröristlerledir. Vatandaşımızı her zaman ekmek ve su gibi aziz bildik, korumaya da devam edeceğiz, özgürlüklerini ve haklarını genişleteceğiz. İnşallah ekonomimiz daha da iyi olacak. Türkiye'de güneyimize bir terör koridoru kurulmasına asla izin vermeyeceğiz. Kim Gaziantep'e, Kilis’e hemşerilerimize ve vatandaşlarımızın huzuruna kast ederse bilsin ki karşısında cumhur ittifakı hükümetimiz terörü kaynağında kurutarak en büyük cevabı vermeye hazırdır. Dün olduğu gibi yarın da bu kararlılığı sürdüreceğiz. Hiç kimse vatandaşımızı terör operasyonlarıyla ve saldırılarıyla hiçbir şekilde rahatsız edemeyecek. Onlara karşı her türlü planımız hazır, vatandaşımızın başını öne eğdirmeyeceğiz, daima dik tutacağız.”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur ittifakı Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Fatma Şahin de Gaziantep’in 31 Martta yeni bir destan yazacağını ve yerel seçimlerin yeni bir zaferin işareti olacağını aktardı.

Konuşmaların ardından Bakan Gül ve beraberindekiler seçim koordinasyon merkezinin açılışını yaptı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55