,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2438.191
  • Dolar 32.4757
  • Euro 34.7263
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 18 °C

Bakan Yerlikaya: Ağır hasarlı binaların yüzde 49'u yıkıldı

Bakan Yerlikaya: Ağır hasarlı binaların yüzde 49'u yıkıldı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "ağır hasarlı olup da yıkılması gereken yapı stokumuzun şu ana kadar yüzde 49'u bitirildi." dedi.

Hatay'a gelen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve beraberindeki heyet, ilk olarak İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi'ni ziyaret etti.

Yetkililerden bilgi alan Bakan Yerlikaya, deprem bölgesinde yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yaptı.

Yerlikaya, "Çadırda kalan, az sayıda Hatay'da vatandaşımız kaldı. Kredi Yurtlar Kurumları başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarında misafir ettiğimiz depremzede vatandaşlarımız için tercihleri doğrultusunda kira yardımı ya da konteyner taleplerini onlara sunar hale geldik. Hatay'da 20 gün içerisinde az sayıda çadırda kalan vatandaşlarımız talepleri doğrultusunda konteynere geçiyor. Kira yardımı isteyenlere de zaten aynı gün bu hizmeti veriyoruz. Türkiye'de konteyner kentlerde kalan hane sayısı 107 bin. Bunların tamamında ocakla, kendi yemeklerini pişirme imkanı sağlandı. Aynı zamanda bu toplu konteyner alanlarının her birinde sıcaktan etkilenmemek için klima takılma işlemleri de epey bir zaman oldu, tamamlandı. Kırsal kesimde olanlara da vantilatör verdik. Konteyner kentte kalan depremzedelerimize hep konuşmalarımız, görüşmelerimiz yemeklerini artık kendilerinin yapmaları yönünde. Artık kart sistemine geçiyoruz. Kartı AFAD ve Kızılay birlikte çalıştılar, oluşturdular. İnşallah kart dağıttığımız konteyner kentteki depremzedelerimize ağustos ayının 15'inde ilk yüklemeler yapılacak ve her 15'inde bu yüklemeler gerçekleştirilecek" dedi.

Deprem bölgesindeki ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları hakkında da bilgi veren Bakan Yelikaya, "Depremden hemen sonra yıkılmış, acil yıkılacak olan yıkılması gereken binaların tamamını yıktık, bitirdik. Ama ağır hasarlı olanlarla da ilgili 11 vilayette valilerimizin başkanlığında bunların ihaleleri yapıldı. Bu noktada da büyük bir gayret var. Metrekare cinsinden söylüyorum; ağır hasarlı olup da yıkılması gereken yapı stokumuzun şu ana kadar yüzde 49'u bitirildi. Çok daha hızlanıyor. İnşallah yakın bir zaman içerisinde de biz yıkılması gereken ağır hasarlı binaların tamamını yıkmış olacağız" diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55