,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 18 °C

Bakan Uraloğlu: Trabzon'a yeni havalimanı yapacağız

Bakan Uraloğlu: Trabzon'a yeni havalimanı yapacağız
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon'a yeni bir havalimanı kazandırmak için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Bakan Uraloğlu, memleketi Trabzon'da bir dizi temaslarda bulundu. İlk olarak Trabzon Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Uraloğlu, Vali Aziz Yıldırım ile görüşerek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

İl Koordinasyon Toplantısı’na katılan Uraloğlu, toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Son 21 yılda Trabzon’un ulaşım ve iletişim altyapısı için yapılan yatırımların miktarının yaklaşık 78 milyar lira olduğunu belirten Uraloğlu, Trabzon’un 2003’e kadar sadece 56 kilometre bölünmüş yolu olduğunu bunun 240 kilometreye çıkarıldığını kaydetti.

BSK kaplamalı 89 kilometre yolu, 488 kilometreye yükselttiklerini belirten Uraloğlu, Yeni Zigana Tüneli hakkında ise şu bilgileri verdi:

"Yeni Zigana Tüneli ile iki asra yakın bir süredir yapım, iyileştirme gibi pek çok çalışmanın yürütüldüğü güzergaha adeta bir mühür vurduk. Trabzon’u Gümüşhane üzerinden Bayburt, Aşkale ve Erzurum’a bağlayan 14,5 km uzunluğunda Yeni Zigana Tüneli’ni çift tüplü olarak inşa ettik. Açıldığı günden bu yana yeni Zigana Tünelimizden 880 bin üzerinde araç geçti. Yeni Zigana Tüneli, türk mühendisliğinin gurur ve yüz akı projelerinden birisi olmuştur."

Trabzon Güney Çevre Yolu çalışmalara başladıklarını vurgulayan Bakan Uraloğlu, toplam 43,8 km’den oluşan Güney Çevre Yolu’nun 35,8 km’sini 15 adet tünel ile, 2,1 km’sini ise 14 adet viyadük ile geçmeyi planladıklarını kaydetti.

Uraloğlu, "Üç kısım halinde hayata geçireceğiz. 16,5 km uzunluğundaki 1. kısmında Çevre Yolu’nun Karadeniz Sahil Yolu’ndan ayrıldığı proje başında T-1 Tüneli portaline ulaşabilmek için kazı ve destek çalışmalarına devam ediyoruz." diye ekledi.

Trabzon Havalimanı’nın ülkenin en yoğun havalimanlarından biri olduğunu söyleyen Bakan Uraloğlu, havalimanının iç hat yolcu sayısında 7. sırada, dış hat yolcu sayısında ise 10. sırada yer aldığını hatırlattı.

2022 yılında iç hat ve dış hat toplamında yaklaşık 3 milyon 185 bin yolcu ağırladıklarını söyleyen Uraloğlu, "Bu yıl ise daha Ağustos sonu itibariyle yaklaşık 2 milyon 500 bin yolcu ağırladı. Yılsonunda yolcu sayımızın 4 milyona ulaşacağını öngörüyoruz. Çünkü, Trabzon’da çok ciddi bir turist artışı olduğunu gözlemliyoruz." dedi.

Uraloğlu, "Körfez ülkeleri başta olmak üzere Hollanda, İtalya, Fransa ve Almanya gibi 12 ülkeden doğrudan uçuş gerçekleştirilen Trabzon’a, Avrupa ülkelerinden de çok sayıda turist geliyor. Şu anki verilerimize göre, 2023'ün ilk 7 ayında yabancı turist anlamında yaklaşık 400 bin misafirimiz var. Yabancı turist sayımızda 2022'nin 7 ayına göre yüzde 79 artış oldu. Yerli ve yabancı toplamında da 2023'ün 7 aylık dönemini baz aldığımızda 740 bin misafirimiz var. Bunda da geçen yılın ortalamasını baz aldığımızda yüzde 43 artış söz konusu." bilgisini paylaştı.

Trabzon’a yeni bir havalimanı

Uraloğlu, Trabzon Havalimanı’nın yıl sonuna kadar 3 bin 240 metre uzunluğundaki yeni pist ve 10 milyon yolcu kapasiteli 110 bin metrekare büyüklüğündeki yeni terminal binasının fizibilite çalışmalarını tamamlanacağını söyledi.

2053 vizyonu doğrultusunda Trabzon’u bir marka şehir haline getirmek için turizmin bölgeye sağlayacağı faydayı maksimize edeceklerini kaydeden Uraloğlu, "Bu nedenle Trabzon’umuza yeni bir havalimanı kazandırmak için çalışmalara başladık. Bu havalimanımız Trabzon’a gelen turist sayısının ve turizm gelirlerinin katbekat artmasına vesile olacak inşallah. Şu anda havalimanımızın öncelikli olarak yapılması gereken yapılarının inşalarına başladık. Mevcut iç hatlar terminal binasına iki adet sabit yolcu köprüsü ve körük ekleyeceğiz. Özellikle yeni dış hatlar gelen yolcu terminali ve CIP binasının aciliyeti vardı. Şu anda yıl sonuna kadar 3 bin 240 metre uzunluğundaki yeni pist ve 10 milyon yolcu kapasiteli 110 bin metrekare büyüklüğündeki yeni terminal binasının fizibilite çalışmalarını tamamlayacağız. Sonrasında yapım sürecini başlatacağız. Ve hiç şüphesiz tüm bu yapılanlar tamamlandığında Trabzon’a uzun yıllar hizmet edecek çok kıymetli bir eser olacak." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55