,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C

Bakan Uraloğlu, Ordu'daki sele ilişkin açıklamalarda bulundu

Bakan Uraloğlu, Ordu'daki sele ilişkin açıklamalarda bulundu
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Ordu ilimizde kapalı yolumuz bulunmuyor. 4 ilçemizle birlikte daha çok Altınordu ilçemiz etkilenmiş durumda. 351 iş yerimiz, 32 konut ve 35 aracımız sel ve heyelandan zarar görmüş durumda." dedi.

Bakan Uraloğlu, Ordu'da meydana gelen sel olaylarının ardından kente incelemelerde bulundu.

Ordu’daki incelemelerin ardından basın toplantısı düzenleyen Bakan Uraloğlu, geçmişte aldıkları önlemler sayesinde iki gündür etkili olan aşırı yağışların etkisini hafiflettiğini söyledi.

Yağışlar normale dönene kadar teyakkuz halinde olacaklarını belirten Uraloğlu, "Devletimiz her zaman olduğu gibi tüm imkânlarıyla vatandaşının yanındadır. Yaraların sarılması için devletin tüm imkânlarını seferber ettik." diye konuştu.

Ordu ile birlikte Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce gibi özellikle sahil kesimdeki Karadeniz illerinde sel ve heyelan afetleri yaşadıklarını söyleyen Uraloğlu, "Ordu'da da son 24 saatte yer yer 200 kg yağış kaydedildi ve bugün yağışların etkisini sürdürmesi, metrekareye 51-100 kg arası yağış düşeceği tahmin ediliyor. Maalesef, Ordu Şehir Geçişinin 37’nci ve 39’uncu kilometreleri arasında sel ile birlikte gelen teressübat nedeniyle trafikte aksamalar oldu. Gülyalı İlçe girişi 52’nci kilometresinde dağ bandında heyelan nedeniyle yolumuz ulaşıma kapanmıştı. Karayolu ekiplerimizle kapanan yollar tekrar ulaşıma açıldı." dedi.

Bakan Uraloğlu, "Şu ana kadar 351 iş yeri 34 konut bu felaketten etkilendi. 184 makine ve 216 personelle çalışmalarımız devam ediyor. Hasar tespit çalışmalarına da hızlıca başladık. Adeta teyakkuz halindeyiz. Bundan sonrası için bu tür afetlerin tekrar yaşanmaması için neler yapmamız gerektiğini masaya yatıracağız. Geçmişte aldığımız önlemler sayesinde iki gündür etkili olan aşırı yağışların etkisini hafifletmiştir. Teknik elemanlarla yapacağımız tespitlerle bundan sonraki önlemleri arttıracağız. Bazı radikal önlemler almamız gerektiğini tespitini yaptık. Özellikle merkezlerde bulunan bazı dere yataklarının üzerinin kapatıldığı ve buralardaki akışın sağlıklı olmadığı ve geri basarak şehri sular altında bıraktığını görmüş olduk. Bunlarla ilgili de gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız gerekse Tarım ve Orman Bakanlığımız çalışmaları yaparak bunların önlemlerini alacağız. Ordu da can kaybımız söz konusu değil. Sadece Samsun’da can kaybımız oldu. Allah beterinden saklasın ve bütün ülkemize geçmiş olsun diyorum." şeklinde konuştu.

 Özellikle Ordu ile birlikte; Bartın, Zonguldak, Karabük, Trabzon, Rize, Artvin, Sinop, Samsun, Giresun, Sakarya, Kastamonu, Bolu ve çevre illerde yola çıkacak vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini de kaydeden Bakan Uraloğlu, "Çok elzem olmadığı müddetçe sürücülerin yola çıkmamalarını tavsiye ediyoruz. Eğer çıkacaklarsa da yollarımızda çalışma yapan tüm ekiplerimizden gelen talimatlara uymalarını istiyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55