,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 25 °C

Bakan Uraloğlu: Kalkınma Yolu Projesi kapsamında Şanlıurfa-Ovaköy arasına bir otoyol inşa edeceğiz

Bakan Uraloğlu: Kalkınma Yolu Projesi kapsamında Şanlıurfa-Ovaköy arasına bir otoyol inşa edeceğiz
Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kalkınma Yolu Projesi kapsamında Şanlıurfa-Ovaköy arasına 320 kilometre uzunluğunda yeni bir otoyol inşa edileceğini açıkladı.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya geldi. Şanlıurfa Valiliğini ziyaret eden Bakan Uraloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanlığında brifing aldı.

Brifing sonrası basın mensuplarına bir açıklama yapan Bakan Uraloğlu, Şanlıurfa’yı hızlı trenle buluşturacak Gaziantep -Şanlıurfa ve Şanlıurfa-Mardin Hızlı Tren hatları projelerini gerçekleştireceklerini söyledi.

Bakan Uraloğlu, Kalkınma Yolu Projesi kapsamında Şanlıurfa-Ovaköy arasına 320 km uzunluğunda yeni bir otoyol inşa edeceklerini aktararak; projeyle Hindistan, Doğu Asya ve Basra Körfezi ülkelerinden Irak’ın güneyinde inşa edilmekte olan FAV Limanına gelecek yüklerin, 1.200 kilometrelik çift yönlü otoyol ve demiryolu inşa ederek Türkiye’ye ulaşmasını planlandığını dile getirdi.

"Şanlıurfa-Mardin Hızlı Tren hatları projelerini de hayata geçireceğiz"

Bakan Uraloğlu, "2002 yılından bu yana Şanlıurfa’nın ulaşım ve iletişim altyapısı için yaklaşık 58 milyar lira yatırım gerçekleştirdik. Bölünmüş yol uzunluğunu 28 kilometreden 619 kilometreye çıkardık. Şanlıurfa-Birecik Otoyolu, Adıyaman-Kahta-Siverek Yolunda Nissibi Köprüsü, Şanlıurfa-Diyarbakır Yolu, Şanlıurfa Doğu ve Güneybatı Çevre Yolları, Şanlıurfa-Viranşehir Yolu gibi önemli karayolu projelerini tamamladık. Diyarbakır Devlet Yolu, Kuzeybatı Çevre Yolu ve Doğu Çevre yollarının kesiştiği noktada bulunan Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağı’nı açarak Şanlıurfa’nın şehir içi trafiğine nefes aldırdık. Günlük yaklaşık 20-25 bin aracın geçtiği bu noktada dur-kalk beklemelerinin ortadan kalkmasıyla kavşaktaki geçiş süresini 5 kat azalttık.  Şanlıurfa’yı; Mardin’e, Gaziantep’e ve Diyarbakır’a bölünmüş yollar ile bağladık. Şu anda da 13 milyar 876 milyon lira proje bedeliyle 13 karayolu projesine devam ediyoruz. Şanlıurfa’nın demiryolu ulaşım ağını güçlendiren çalışmalarda yapıyoruz. Karkamış-Nusaybin hattı Karkamış-Zenginova arasındaki 120 kilometre demiryolu hattını yeniledik. Şanlıurfa’yı hızlı trenle tanıştıracak Gaziantep -Şanlıurfa ve Şanlıurfa-Mardin Hızlı Tren hatları projelerini de hayata geçireceğiz. Gaziantep -Şanlıurfa hattının etüt projelerini tamamladık. Yatırım programına alır almaz ihalelerine de çıkacağız inşallah. Şanlıurfa -Mardin hattının proje çalışmalarını da bu yıl içerisinde bitireceğiz." dedi.

"Bölgemiz için hayati bir bağlantı da tesis etmiş olacağız"

Kalkınma Yolu Projesi kapsamında Şanlıurfa-Ovaköy arasına 320 km uzunluğunda yeni bir otoyol inşa edileceğini belirten Bakan Uraloğlu, "Şanlıurfalı kardeşlerimizi göklere de taşıdık. 2 milyon yolcu/yıl kapasiteli yeni havalimanını 2007 yılında hizmete açtık. 2002 yılında 23 bin olan yolcu trafiği, 2023 yılında 883 bine yükseldi. Şanlıurfa’nın iletişim ağını da güçlendirdik. Fiber optik kablo uzunluğunu 854 kilometreden 6.722 kilometreye çıkardık. Daha önce ilde hızlı internet abonesi yok iken, bugün 1 milyon 682 binin üstünde abone hızlı internet kullanmaya başladı. Sizlerle bir müjde paylaşmak istiyorum. Kalkınma Yolu Projesi kapsamında Şanlıurfa-Ovaköy arasına 320 km uzunluğunda yeni bir otoyol inşa edeceğiz. Bu proje ile Hindistan, Doğu Asya ve Basra Körfezi ülkelerinden Irak’ın güneyinde inşa edilmekte olan FAV Limanına gelecek yüklerin, 1.200 km’lik çift yönlü otoyol ve demiryolu inşa ederek Türkiye’ye ulaşmasını planlıyoruz.  Irak'tan başlayıp Ovaköy'den Türkiye'ye gelen bu yeni uluslararası koridor sayesinde Güney Asya ve Orta Doğu’yu; Avrupa, Kafkasya ve Kuzey Afrika’ya yeni bir güzergâh üzerinden bağlayacağız. Kuzey-güney koridorunda bölgemiz için hayati bir bağlantı da tesis etmiş olacağız." diye konuştu.

"Kalkınma Yolu Projesi Şanlıurfa ekonomisinin büyümesine önemli bir katkı sağlayacak"

Yeni otoyolun ve Kalkınma Yolu Projesi faaliyete geçtiğinde Şanlıurfa ekonomisinin büyümesine ve istihdamın artmasına katkıda bulunacağını söyleyen Bakan Uraloğlu, "Bugün, Ümit Burnu'ndan 45 gün ve Kızıldeniz'den 35 Günde Yapılan Nakliyelerin ‘Kalkınma Yolu Projesini’ bitirdiğimizde sadece 25 günlük bir süre içerisinde yapılabileceğini biliyoruz. Çok önemli bir proje ve hayata geçmesi için işleri çok sıkı tutuyoruz. Bu yeni otoyolumuz ve Kalkınma Yolu Projesi faaliyete geçtiğinde; bölgedeki tarım, sanayi ve ticaret faaliyetlerini arttırarak Şanlıurfa ekonomisinin büyümesine ve istihdamın artmasına önemli bir katkı sağlayacak, vatandaşımıza iş ve aş olacaktır." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55