,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 29 °C

Bakan Soylu, Bulgar mevkidaşı Demerdzhiev ile bir araya geldi

Bakan Soylu, Bulgar mevkidaşı Demerdzhiev ile bir araya geldi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bulgaristan İçişleri Bakanı Ivan Demerdzhiev arasında düzensiz göçle mücadele ve sınır güvenliği, iki ülke sınır kapılarından geçişler, ortak çalışma grubu oluşturulması konuları değerlendirildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bulgaristan İçişleri Bakanı Ivan Demerdzhiev ile Sarıyer Vilayetlerevi'nde bir araya geldi.

İki bakan görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Bulgaristan heyeti ile verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyleyen Bakan Soylu, yaklaşık 15 aydır Bakan Demerdzhiev ile 13 kez görüştüklerini belirtti.

Daha önce oluşturdukları ortak mekanizmanın 6 Aralık’ta çalışmaya başladığını ifade eden Soylu, "Sayın cumhurbaşkanlarımızın talimatları çerçevesinde son yapılan görüşmeden alınan kararla birlikte hem Kapıkule hem de Hamzabeyli sınır kapılarında gerek teknoloji dönüşümünün sağlanması, gerekse de kapasitenin artırılması hususunda çalışmaya başlıyor. Aynı zamanda iki ülke arasında uzun zamandır gündemde olan Kırklareli Beğendik ile Rezova arasında, Rezve Deresi'nin üzerinde yeni bir dostluk kapısı açılıyor, yeni bir köprü yapılıyor. Bunun altyapısını bugün değerlendirdik." dedi.

İki ülke arasında uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadeleyle ilgili hem bilgi alışverişi hem de ortak mücadele konusunda adım atıldığını söyleyen Soylu, göçmen kaçakçılığı, insan kaçakçılığı ve sınır güvenliği hususunda uzun zamandır birlikte çalıştıklarını kaydetti.

Göç akımının durdurulması ve engellenmesi için bu açıdan da bilgi alışverişinde bulunmayı ve aynı mücadelenin aksamadan devam edebilmesi konusunda ortak bir mutabakatlarının olduğunu söyleyen Soylu, Bulgaristan sınır güzergahında optik kuleler yaptıklarını ancak yeni bir fiziki sistem konusundaki çalışmayı da Türkiye tarafın olarak başlatacaklarını ifade etti.

"Levent Göktaş" teşekkürü

Suçluların iadesi konusunda Bulgaristan tarafının gayretini ve bu konudaki çabasını bildiklerini söyleyen Soylu, "En son Levent Göktaş verildi, kendilerine teşekkür ediyoruz. Yine terör örgütleri konusunda da ortak işbirliğimizin güçlü bir zeminde olduğunu teyit etmek isterim. Ayrıca yakın zamanda Bulgaristan sınırında üzücü bir olay yaşandı. Orada sınır polisi memuru hayatını kaybetti. Biz failleri hemen yakaladık. Birlikte ortak soruşturma yürütüyoruz, soruşturmayı da derinleştirdik. Tekrar Bulgar halkına, sayın bakana, ailesine ve oradaki güvenlik güçlerine başsağlığı dileklerimi de iletiyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55