,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 24 °C

Bakan Şimşek: Batman çok önemli bir sanayi, üretim üssü olacak

Bakan Şimşek: Batman çok önemli bir sanayi, üretim üssü olacak
Batman'da muazzam bir girişimcilik ruhunun olduğunu belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ileriki yıllarda Batman'ın Türkiye'nin çok önemli bir sanayi, üretim üssü olacağını söyledi.

Batman'da temaslarını sürdüren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Necat Nasıroğlu Külliyesinde bulunan 'Hatice Nasıroğlu Konferans Salonu'nun açılışını gerçekleştirdi.

Öğrenciler tarafından tasarlanan teknoloji stantlarını gezen Bakan Şimşek ve Uraloğlu, daha sonra konferans salonuna geçti.

Burada açılış töreninde bir konuşma yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, halka yönelik en öncelikli hizmetin eğitim olduğunu belirtti.

Nesilleri dönüştüren, ülkeleri başarıya ulaştıran basit formülün eğitim olduğunu vurgulayan Şimşek, eğitimin kendiri için en öncelikli alan olduğuna işaret etti.

"Batman eğitimde olduğu gibi sağlıkta da önemli bir üs hale gelmiş"

Eğitimle birlikte sağlığın da kendileri için önemli olduğunu ifade eden Şimşek, "Sağlıkta gerçekten Batman yine son 20 yılda önceki 70-80 yılda yapılanın katbekat üstünde yatırım yaptı. Şunu söyleyebilirim son 20 yılda yıllık ortalama yatırım miktarı 39 kat.

Gerçekten çok ciddi bir yatırım hamlesi var. Burada özellikle uzman doktor sayısı 14 kat artırılmış. Çok ciddi bir kapasite oluşmuş. Hastane sayısı ikiye katlanmış ama özel sektörün de önünü açtığımız için çok ciddi bir kapasite oluşmuş. Burası eğitimde olduğu gibi sağlıkta da önemli bir üs hale gelmiş. Sağlıkta da yatırımlara devam edeceğiz." dedi.

"Batman'da muazzam bir girişimcilik ruhu var"

Batman'ı Türkiye'nin yeni yüzyılında en önemli büyüme motorlarından biri olarak gördüğünün altını çizen Şimşek, şöyle devam etti:

"Çünkü Batman'da muazzam bir girişimcilik ruhu var. Güneydoğu Anadolu'da muhtemelen Gaziantep'ten sonra en güçlü girişimcilik ruhunun olduğu bir ilimiz. Nüfus çok hızlı artıyor. Yakında büyükşehir olursa hiç şaşırmamak lazım.

Batman'da altyapı anlamında birçok sorun çözülmüş durumda. Bugün demiryolu hattımız var. Karayolu bağlantılarımız güçlü. Havaalanımız, gerçekten bütün bu donanımlarıyla, altyapısıyla Batman üretime hazır."

"500 yatırımcı dört gözle bizden yatırım yerinin tahsis edilmesini bekliyor"

Batman'da bir kaç organize sanayi bölgesi geliştirmekle meşgul olduklarını aktaran Şimşek, "Şu anda 500 yatırımcı dört gözle bizden yatırım yerinin tahsis edilmesini bekliyor. Bugün organize sanayi bölgesinde yaklaşık 12 bin 500 kardeşimiz çalışıyor ve 123 tane de fabrikamız var. Ama şu anda inşası devam eden ve proje aşamasında olan fabrikalar var. Yani şu anda inşaat aşamasında olan 50 tane fabrika var. 18 fabrika da proje aşamasında. Eğer biz bu fabrikaları da devreye alırsak ki alacağız. 22 bin kardeşimiz orada çalışacak." dedi.

"Batman çok önemli bir sanayi üssü olacak"

Tekstilde de çok büyük bir atılım içerisinde olduklarına dikkat çeken Bakan Şimşek, "Bildiğim kadarıyla tekstilde de resmi ve kayıt dışı dahil olmak üzere 40 binin üzerinde çalışan var. Şu anda üzerinde çalıştığımız, geliştirdiğimiz organize sanayi bölgelerini devreye alırsak ki 500 yatırımcının sıra beklediğini düşünürsek ve 500 fabrika olduğunu düşünürsek Batman çok önemli bir sanayi üssü olacak." ifadelerini kullandı.

"İlk defa Batman milletvekilleri ufak tefek sorunlarla değil şehrin makro sorunları ile ilgili ziyarete geliyor"

Batman'ın Türkiye'nin önemli bir üretim üssü olacağını vurgulayan Şimşek, son olarak şunları söyledi:

Biz bu sanayi üssünü limanlara nasıl bağlarız? Başka ülkelere daha rekabetçi bir çerçevede ürün sevkiyatı nasıl yaparız? Onu konuştuk. Biz büyük düşünüyoruz. Ufak, kişisel konularla uğraşmıyoruz.

Şimdi uzun bir sürede ilk defa Batman milletvekillerimiz bana ufak tefek sorunlarla değil şehrin makro sorunları ile ilgili bana ziyarete geliyorlar. Bu Batman için büyük bir kazanın gerçekten. Çok hızlı bir şekilde Batman milyar dolar ihracat yapan şehirlerimiz arasına girecektir. Ben buna inanıyorum."

Açılış törenine Bakan Şimşek ve Uraloğlu'nun yanı sıra; Vali Ekrem Canalp, Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, ilçe belediye başkanları, parti il başkanları, STK temsilcileri, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55