,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 19 °C

Bakan Şimşek: "28 Şubat ruhunu canlandırmaya çalışıyorlar"

Bakan Şimşek: "28 Şubat ruhunu canlandırmaya çalışıyorlar"
Gaziantep’te bir açılışta konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, muhalefetin eğitim sistemi değişikliği projesinin 28 Şubat ruhunu tekrar canlandırmaya yönelik olduğunu söyledi.

​Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, muhalefetin eğitim sistemi değişikliği projesinin 28 Şubat ruhunu tekrar canlandırmaya yönelik olduğunu söyledi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Şahinbey Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm projesi kapsamında 6 şeritli yol haline getirilen Özdemirbey Caddesi 2. Etabın açılışına katıldı.

Şimşek, seçim kararı alınmasının ardından dünyada Türkiye’ye karşı birçok spekülasyonun olduğunu belirterek, son zamanlarda meydana gelen piyasadaki dalgalanmalardan muhalefetin nemalanmaya çalıştığını belirtti.

Gaziantep’in içme suyunu sağlayacak olan “Düzbağ Projesi”nin, “İstanbul Melen Projesi”nden sonra Türkiye'nin en büyük ikinci projesi olduğunu ifade eden Şimşek, “Bu proje çok ciddi bir proje. Bu suyu Kahramanmaraş’tan memba suyu kalitesinde cazibe ile Gaziantep’e getiriyoruz. Bu senenin sonunda 25 Aralık’ta bu su projesi tamamlanmış olacak. İnşallah enerjiden yapılacak olan bu tasarrufla, çünkü cazibeyle gelecek. İnşallah Gaziantep hem kaliteli hem de çok daha ucuz suya kavuşmuş olacak.”dedi.

“Gaziantep’e metro geliyor”

Gaziantep’in bir üniversiteden 4 üniversiteye kavuştuğunu belirten Şimşek, “Özel sektörde biz iki tane üniversite açtık. Dolayısıyla bizden önce bir üniversite varken şu anda Gaziantep’in 4 tane üniversitesi oldu. Bunlar önemlidir. Çünkü yetişmiş insan çok önemlidir. Sanayicimizin yetişmiş insana ihtiyacı var. Bu gün Gaziantep’te 960 tane fabrika var. 140 binin üzerinde kardeşimiz ise bu fabrikalarda çalışıyor. Şimdi birçok işçimiz şehir merkezinden bugün organize sanayi bölgesine işe servis araçları ile gidiyor. Biz bu döneme de son vereceğiz. Neden biliyor musunuz? Çünkü şimdi biz Gaziray yapıyoruz. Gaziray ile birlikte 25 kilometrelik metro hattı olacak. Gaziantep’e metro geliyor. Şu anda fiilen yapılıyor.”diye konuştu.

“Kuzey Şehir Projesi”

2 gün önce ilk kura çekimi yapılan 50 bin konutluk “Gaziantep Kuzey Şehir Projesi”nin dar gelirli işçiler için yapıldığını belirten Şimşek,  “Şimdi Gaziantep organize sanayi bölgesinin hemen üstünde. ‘Kuzey Şehir Projesi’ ile 50 bin konut yapılıyor. Orada 200 bin düşük gelirli işçi kardeşlerimizin yaşayacağı bir şehirden bahsediyoruz. Altyapısı şimdiden yapılıyor. Gaziray, eminim şimdiden oraya kadar da bitmiş olacak. Dolayısıyla konut meselesini de çözüyoruz.”ifadelerini kullandı.

“100 yıl önce oynanan oyunlar yeniden sahnelenmek isteniyor”

Bu bölgede 100 yıl önce oynanan oyunların yeniden sahnelenmek istendiğini söyleyen Şimşek, şunları söyledi:

“Bakın Türkiye’nin etrafında özellikle de güneyinde bir terör koridoru oluşturulmaya çalışılıyor. Ama cumhurbaşkanımızın cesareti, feraseti ve milletimizin desteğiyle de biz bu terör koridorunu yıktık. Biz Afrin operasyonu, daha önce Cerablus, El- Bab operasyonu olsun ve şimdi Münbiç’ten PYD/YPG’nin çıkarılması olsun bunların hepsi bu terör koridorunu çökertmeye yöneliktir. Çünkü bu terör koridoru oluşturulsaydı, ileri de Türkiye’ye yönelik, bölünmesine yönelik büyük bir tehdit oluşacaktı. Dolayısıyla yakın coğrafyamızda bu kadar büyük bir oyun tekrardan 100 yıl sonra sahnelenirken Türkiye’nin güçlü olması lazım.”

Şimşek, Türkiye’nin daha güçlü olması için 24 Haziran seçimlerinin de önemli olduğunu ifade etti.

16 Nisan 2017 referandumu ile Türkiye’de bir reform yapıldığını vurgulayan Şimşek, “Geçen sene çok önemli bir anayasa reformu yaptık. Milletimiz bu reformu onayladı. Bu reform nedir? Bu reform; her 16-17 ayda bir hükümetler gelip gitmesin, hükümetler siyasi istikrar sağlasın, uzun ömürlü olsun ve reform, yatırım yapsınlar diye biz ne yaptık? Hükümet sistemini değiştirdik ve parlamenter hükümet sisteminden cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçtik. Yani sandığa gideceksiniz hükümetimizi ve başını, meclisi seçeceksiniz.”şeklinde konuştu.

“Muhalefet yap-boz tahtasıymış gibi ‘Biz tekrar eski sisteme döneceğiz’ diyor”

Şimşek, “Şimdi bu reformu yaptık. Muhalefet şimdi yap-boz tahtasıymış gibi ‘Biz tekrar eski sisteme döneceğiz’ diyorlar. Şimdi eski sisteme dönmek ne demek? Cumhuriyet 1923 yılında kuruldu. Bu sene 2018 yılındayız. 95 yılda kaç hükümet gelmiş? 65 tane hükümet gelmiş. Böldüğünüz zaman bir buçuk yıl bile değil. Bir buçuk yılda hükümetler ne yapabilir? Hangi yatırımları tamamlayabilir? Bu yol bile 2 yıl sürmüş. Şimdi bir hükümetin ortalama ömrü bir buçuk yılın altında ise o hükümetler reform, icraat yapabilir mi? Zaten bu nedenle hatırlarsanız bunları çok konuştuk. Türkiye ne zaman istikrarı yakalasa şahlanıyor.”diye belirtti.

“Seçim öncesi birçok spekülasyon var”

Seçim kararı alınmasının ardından dünyada Türkiye’ye karşı birçok spekülasyonun olduğunu belirten Şimşek, “Biz seçim kararı aldık. Piyasalar çok olumlu tepki verdi. Daha ilk haftasında da uluslararası bir reyting kuruluşu Türkiye’nin notunu düşürdü. Ortalığı karıştırdı. Biz ile güçlü bir politika tepkisi verdik. Merkez Bankası para politikasını sıklaştırdı. Ertesi gün yine Halk Bankası ile ilgili dedikodular çıkardılar. Amerika’dan yeni bir yaptırım listesi açıklandı. Evet, bunlar tabi her şey tesadüf! Seçim öncesi birçok spekülasyon var. Ama biz bunları çok gördük.” değerlendirmesinde bulundu.

Şimşek, “Allah’ın izniyle önümüzdeki dönemde de olağan üstü hal kalkmış olacak.” dedi.

“28 Şubat ruhunu canlandırmaya çalışıyorlar”

Muhalefetin eğitim sistemi değişikliği projesinin ise 28 Şubat ruhunu tekrar canlandırmaya yönelik olduğunu belirten Şimşek, “ ‘1+8’ diyorlar. Biz 4+4+4’ü neden getirdik? Çünkü insanlarımız isteyenler çocuklarına erken aşamada gereken dini eğitime, diğer bütün kurslara da çocuklarını gönderebilsinler diye bu sistemi getirdik. 28 Şubat ruhunu canlandırmaya çalışıyorlar.”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da açılan yolun Gaziantep için çok önemli bir yol olduğunu ve trafiği rahatlatacağını söyledi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek 6 şeritli yolun açılışı yapıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55