,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 28 °C

Bakan Özhaseki: Yapı denetiminde en ufak müsamaha gösterilmeyecek

Bakan Özhaseki: Yapı denetiminde en ufak müsamaha gösterilmeyecek
Bir dizi temaslarda bulunmak için Elâzığ'a gelen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki bundan sonra yapı denetimlerinde en ufak bir müsamaha uygulanmayacağını belirterek 180 binden fazla konutun ihalesinin yapıldığını açıkladı.

Yapımı tamamlanan projelerin toplu açılışını ve yapımına başlanan projelerin teme atma törenini gerçekleştirmek için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki Elâzığ'a geldi.

Bakan Özhaseki yaptığı konuşmada bundan sonra yapılacak konutlarda yapı denetiminde sıfır tolerans tanınacağını belirtti. 180 binden fazla konutun ihalesinin yapıldığını ve bir yıl içinde çoğunun teslim edileceğini aktardı.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen programa Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Elazığ Valisi Ömer Toraman, Adalet ve Kalkınma Partisi Elazığ milletvekilleri Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, Mahmut Rıdvan Nazırlı, Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ milletvekili Gürsel Erol, Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ milletvekili Semih Işıkver, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, siyasi parti il başkanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle birlikte vatandaşlar katıldı.

6 Şubat depreminde yaklaşık 14 milyon insanın etkilendiğini ve ekonomik bilançosunun 100 milyar dolardan fazla olduğunu ifade eden Özhaseki, "Bana göre bin yıllık medeniyet tarihimizde başımıza gelebilecek olan en büyük felaketle karşı karşıya olduğumuz bir depremin acısı hala geçmedi. 50 binden fazla canımızı toprağa verdik. 18 ilimiz etkilendi, 14 milyon insan bu depremden doğrudan etkilendi. Maddi hasar söylenecek gibi değil. 100 milyar doların üzerinde bir rakamdan söz ediyoruz." dedi.

"Şu ana kadar 180 binden fazla konutun ihalesini yaptık"

180 binden fazla konutun ihalesinin yapıldığını belirten Özhaseki bu konutların çoğunun bir yıl içinde hak sahiplerine teslim edileceğini ifade etti.

Özhaseki, "Şu ana kadar 180 binden fazla konutun ihalesini yaptık. Bir sene içerisinde bunların büyük bir çoğunluğunu teslim etmeye çalışacağız. Şu anda 1 milyon 900 binden fazla vatandaşımız evlerinden uzakta. 80 bin civarında kardeşimiz devlete ait yurtlarda misafirimiz. Konteyner kentlerde 450 binden fazla insanımız var." şeklinde konuştu.

"Bundan sonra yapı denetimlerinde sıfır tolerans"

Fay hatlarının geçtiği ve deprem riskinin yüksek olduğu yerlerde konut yapılmayacağını belirten Özhaseki yapı denetimlerinde hatırla gönülle uygulanan toleransın artık olmayacağını ifade ederek, "Artık fay hatlarının geçtiği yerlerde asla bir tek yapı yapılmayacak. Bundan tavizimiz yok. İmar planlarına işliyoruz. Bu konuda eş dost devreye girse de taviz yok. Zeminde sıvılaşma olan yerlerde de yapılaşma olmayacak. Zemin etütleri yapılmadan da bir eser yapılmayacak. Yapı denetimlerinde sıfır tolerans tanınacak. Japonya'da deprem olduğu zaman herkes yerinde rahat uyuyorsa burada deprem olduğunda bizler kendimizi camdan dışarı atıyorsak kara kara düşünmemiz lazım. Bu suç müşterektir hepimizin suçudur. TOKİ'nin yaptığı konutlarda bir çatlak bile olmadı. Niye? İşte sıfır toleransla yapıldığı için olmadı. Daha önce TOKİ beğenilmezdi. Bundan sonra asla tolerans olmayacak sıfır toleransla önümüze bakacağız." şeklinde konuştu.

Bakan Özhaseki daha sonra kentteki muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55