,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 20 °C

Bakan Özer: 71 ile nakil sağlayacak kapasiteyi oluşturduk

Bakan Özer: 71 ile nakil sağlayacak kapasiteyi oluşturduk
Milli Eğitim Bakanı Özer, "10 ildeki eğitim planlaması ve hangi ilçelerde, bölgelerde okullarımızı açacağımızla ilgili tüm çalışmayı hafta sonu itibarıyla tamamlayacağız." dedi.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya'da İtfaiye AFAD Koordinasyon Merkezinde bölgede yaşanan son gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada, Malatya'daki temel süreçlerin başarılı bir şekilde devam ettiğini belirterek, "Amacımız, vatandaşlarımızın sağlam olan binalara nakillerini ve konteyner kentlere nakillerini sağlamak. Gerçekten Malatya bu bağlamda çok hızlı ilerledi." dedi.

Depremden etkilenen illerde Millî Eğitim Bakanlığı ile ilgili yaşanan son gelişmelere değinen Bakan Özer şöyle devam etti: "Bu 10 ilde 3 milyon 784 bin 411 öğrencimiz var. 212 bin 992 öğretmenimiz görev veriyor. Daha önce almış olduğumuz kararları açıklamıştık. Yani ikinci dönem 10 on ilde tüm sınıf ve kademelerde devam şartı aranmayacak. 10 ilde kurulan çadır merkezleri, yurtlar ve konteyner merkezlerini taşımalı eğitim kapsamına aldık. Yani orada kalan öğrencilerimizi biz ücretsiz olarak okullarımıza götüreceğiz. Sıcak yemeklerini vereceğiz ve tekrar kaldıkları yerlere taşımasını sağlayacağız. Yine aileler de istemeleri durumunda çocuklarını diğer illere, 71 ile taşımayla ilgili süreci başlattık. Bu kapsamda ilkokul, ortaokul ve lisede bu 3 milyon 784 bin 411 öğrencimizin 71 ile naklini sağlayacak kadar kapasiteye oluşturduk. Şu ana kadar bu imkandan 5 bin 836 öğrencimiz yararlandı."

 Bakan Özer, özel öğretim kurumlarının yüzde 3 olan tam bursluluk kapasitesinin depremzedeler için artırılıp yüzde 10'a çıkarıldığını anımsatarak, bu kapsamda özel öğretim kurumlarında 110 bin 735 ilave kapasite oluşturulduğunu, şu ana kadar 2 bin 332 öğrencinin yararlandığını belirtti.

 Özer şunları söyledi: "Şu an itibariyle 4 bin rehber öğretmen ve psikolojik danışmanımız sahada hizmet veriyor. Vatandaşlarımıza ve çocuklarımıza, psikososyal sağlamlıklarını güçlendirmek için her türlü katkıyı veriyor. Bugün itibariyle bu sayıyı 5 bine çıkartacağız. Sadece Malatya'da değil, 10 ilimizde kurulan çadır kentlerde ve konteyner merkezlerinde psikososyal destek çadırları oluşturduk. Burada rehber öğretmenlerimiz, psikolojik danışmanlarımız ve Kültür ve Turizm Bakanlığımızın tüm ekipleri, kütüphaneyle ilgili, kitaplarla ilgili destek veren tüm ekipleriyle birlikte bu çadırlarda çocuklarımıza psikososyal sağlamlıklarını güçlendirmek için her türlü desteği veriyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın tüm sanatçıları orada, çocuklarımıza aktiviteler yapıyorlar, oyunlar oynatıyorlar. Şu ana kadar bu kapsamda 355 tane psikososyal destek çadırı kurduk. İnşallah Cuma gününe kadar 10 ildeki çadır kentlerin, konteynır merkezlerin ve toplanma yerlerinin tamamında psikososyal destek çadırlarının kurulumunu tamamlayacağız." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55