,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 23 °C

Bakan Kurum Van’da 27 projenin toplu açılışını yaptı

Bakan Kurum Van’da 27 projenin toplu açılışını yaptı
​Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Van’da 27 projenin açılışını gerçekleştirdi. Bakan Kurum, 81 şehirde 81 milyon metrekare millet bahçesi hedefleri olduğunu belirtti.

Öğle saatlerinde Van’a gelen Bakan Murat Kurum, Ferit Melen Havalimanında Vali Mehmet Emin Bilmez, ilgili kurum amirleri ve siyasi parti temsilcileri tarafından karşılandı.

Buradan Tuşba Belediyesine geçen Bakan Kurum, tamamlanan 27 projenin toplu açılış törenine katıldı.

Programa, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van milletvekilleri Abdulahat Arvas ve İrfan Kartal, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, Muradiye Kaymakamı Erkan Savar, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Burada konuşan Bakan Kurum, Heyecanlı, coşkulu olduklarını belirterek, Van’a verdikleri sözleri yerine getirmenin mutluluğu, gönül huzuru içerisinde olduklarını söyledi.

Bakan Kurum, Şehrimizin marka değerine değer katacak; bu güzel memleketi daha özel bir cazibe merkezi, uluslararası ticaretin ekseni yapacak, ekonomisini ve istihdamını güçlendirecek çok kıymetli eserlerimizi hizmete alıyoruz. Toplam yatırım değeri 200 milyon lirayı aşan, içerisinde Erciş Millet Bahçesi, Tuşba Belediyesi Hizmet Binası, Çatak atıksu arıtma tesisi, Van Defterdarlığı binalarının yer aldığı toplam 26 eserimizin açılışını yapıyoruz. Yine bir sözümüzü daha tutuyor, 37 bin metrekare büyüklüğündeki Edremit Millet Bahçemizi ilk fidanlarıyla buluşturuyoruz.” dedi.

“Van’ı, Türkiye’nin yeşil dostu, dönüşümün öncü şehri yapacağız”

81 şehirde 81 milyon metrekare millet bahçesi hedefleri olduğunu söyleyen Bakan Kurum, “Hedeflediğimiz 443 millet bahçemizin 127’sini tamamladık. Millet bahçelerimiz 7’den 70’e herkesin en uğrak mekânı, milletimizin buluşma, sohbet etme, eğlenme, dinlenme mekânı oldular.

Tabi, arkadaşlarımızla oturduk, Van’da da şöyle 7-8 tane millet bahçesi yapalım dedik. Kararımızı aldık, 1 milyon metrekare büyüklüğe ulaşan 8 millet bahçesini Van için tasarladık, uygulamaya başladık. Hatırlayacaksınız, Çatak’ta 15 Temmuz Şehitleri Millet Bahçemizin açılışını 2018 yılında yaparak Van’ın hizmetine sunmuştuk. Bugün sizlerle birlikte; bir yandan Erciş Millet Bahçemizin açılışını yapıyor, diğer yandan Edremit’teki millet bahçemizde de ilk fidanlarımızı dikiyoruz.

“Gölümüzü 121 bin metreküp çamurdan kurtardık”

Van Gölü’nde yürütülen dip çamuru temizliğine de değinen Bakan Kurum, “Van’ımızı haziran ayında Emine Erdoğan Hanımefendi ile birlikte ziyaret etmiştik. Hep birlikte başlattığımız Van Gölü Dip Tarama çalışmamızla, gölümüzü hem 121 bin metreküp çamurdan kurtardık hem de 18 ton deniz çöpünü uzaklaştırdık, bertaraf ettik. Yine, toplam yatırım bedeli 532 milyon lira olan Van Merkezi İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisimizi de hep birlikte gezmiştik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından da 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde açılışını gerçekleştirdik. Tesisimizi, Van kent merkezi için 2050 yılına kadar 1 milyon nüfusa yetecek şekilde planladık. Bu anlamda tesisimiz, Van şehircilik tarihinin en önemli yatırımı olmuştur. Bu tesisimizi yapan İller Bankamızla bugün de Çatak atık su arıtma tesisimizi açıyoruz, hayırlı uğurlu olsun. Allah’ın izniyle yatırımlarımızı daha güzel bir Van için, Vanlı kardeşlerimizin yaşam kalitesini yükseltmek için aynı aşkla, aynı azimle, aynı şevkle sürdüreceğiz. Ben tüm bu yatırımlarımızın hayata geçmesinde öncülük eden, emeği geçen bakanlık çalışanlarımıza, İller Bankamıza, TOKİ’mize, valimize, milletvekillerimize, teşkilatımıza, mimarlarımıza, mühendislerimize ve işçi kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Tüm yatırımlarımızın, projelerimizin; şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesileyle Ramazanınızı bir kez daha tebrik ediyor; sizleri, sevgi, saygı ve hürmetle selamlıyorum.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55