,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 18 °C

Bakan Kurum: Belediyelerde 7/24 personel bulundurulacak

Bakan Kurum: Belediyelerde 7/24 personel bulundurulacak
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Belediyelerde personel bulunduracak ve gece gündüz bu personel vatandaşımıza hizmet edecek." dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, iş adamları, AK Parti yönetimi, MHP yönetimi, Meclis üyeleri, Meclis üyesi adayları, aday adayları ve akil insanlarla bir araya geldi.

Kahramankazan Belediyesi Kültür Evi'nde düzenlenen programda, göreve geldikleri günden bu yana 40'ı aşkın şehirde, 100'ün üzerinde ziyaret gerçekleştirdiklerini söyleyen Kurum, hem Bakanlığın hem de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde belirledikleri eylem planını yerinde incelediklerini, gittikleri illerde kentin ileri gelenleriyle istişarelerde bulunduklarını belirtti.

Kurum ayrıca şehirleri planlarken sivil toplum kuruluşlarının, kanaat önderlerinin ve o bölgeye yatırım yapan kuruluşların, sanayicilerin fikirlerini aldıklarını dile getirdi.

Kurum, "Bakanlık olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı çerçevesinde artık belediyelerde 7 gün 24 saat usulüne geçeceğiz. Vatandaşımıza 7 gün 24 saat hizmet edecek belediyelerimiz, belediyelerde personel bulunduracak ve gece gündüz bu personel vatandaşımıza hizmet edecek." ifadesini kullandı.

Kurum, Kahramankazan'da, 15 Temmuz destanını unutturmamak için o gece yaşananların anlatılacağı bir müze inşa edileceğini, ayrıca 15 Temmuz Milli Direniş Parkı'nı da ilçeye kazandıracaklarını belirtti.

1-7 Mart Deprem Haftasına değinen Kurum, "Son yaşanan olaylar herkesi yeniden bu gerçekle karşı karşıya getirdiğini ve depremle ilgili dönüşümün ne kadar elzem, acil olduğunu hatırlattı." dedi ve 81 ilin valiliğine riskli binaların tespit edilmesi talimatını verdiğini hatırlattı.

Türkiye genelinde, deprem riski taşıyan 6,7 milyon konutun olduğunu ve her yıl 300 bin konutu dönüştürme hedeflerinin var olduğunu aktaran Bakan Kurum, "Bu hedeflerle birlikte önümüzdeki 5 yıllık süreçte 1,5 milyon konutu dönüştürmek suretiyle bu kentsel dönüşüm sürecini bitirmek istiyoruz. Burada hepimize önemli görevler düşüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak da kentsel dönüşümde kararlıyız. Türkiye'de tek bir riskli bina kalmayana kadar dönüşüme devam edeceğiz. Kahramankazan'da riskli yapılarımızı tespit ettik, Satıkadın ve Kayı mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmalarımızı devam ettiriyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55