,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 26 °C

Bakan Koca aşı AR-GE üretim merkezinin ihalesinin yapılacağını duyurdu

Bakan Koca aşı AR-GE üretim merkezinin ihalesinin yapılacağını duyurdu
Sağlık alanında yeni personel alımına başlanacağını belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 50 bin metrekarelik aşı AR-GE üretim merkezinin ilerleyen günlerde ihalesinin yapılacağını söyledi.

Sağlık Bakanlığı'nın 2022 yılı bütçesinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmeleri sırasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Proje çalışmaları tamamlanan 50 bin metrekare büyüklüğü olan aşı Ar-Ge yönetim merkezi projesi bitti ihalesi yapacağız. Dünyada bu altyapı bu büyüklük ikinci bir yer olmadığını tahmin ediyorum. (Molnupiravir )Zorunlu lisans verildi. Ülkemizde firmalara bildirdik. İlaçla ilgili müracaat edebilirsiniz zorunlu ruhsat değerlendirip ruhsat vereceğimizi ve erken dönem buluşturacağımızı ifade ettim. 700 dolar olan ilacın 30-35 kat oranında daha az maliyetle olan ilacı 3-4 hafta içinde vatandaşla buluşturacağız. Bu da üçüncü müjde olsun." dedi.

video

Gelecek hafta (Zolgensma) SMA Bilim Kurulu'nun toplanacağını belirten Bakan Koca, "Bazı hasta gruplarında faydalı olabileceğine ilişkin yayınlar var. Bilim Kurulu toplanacak. Bu ilacın hangi hastalarda kullanılacağını ilan etmiş olacağız." şeklinde konuştu.

Sağlık personeli alımı ile ilgilide konuşan Bakan Koca şunları söyledi:

"40 bin kişi ile ilgili KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak yerleştirme ile mülakat yapılmadan 30 bin sözleşmeli sağlık personelinin alım süreci başlıyor. Yine mülakat yapılmadan 10 bin sürekli işçi alımı da yapılacak kura ile. Hemşire, ebe, terapist, sağlık fizikçisi vb. alanlarında alım olacak. (Ccovid-19 ölümleri) DSÖ kriterlerine göre pcr pozitifleri bildirdiğimizi söylemiştim. En başından böyle yapıyoruz. 4-5 ay önceki açıklamamda 50 bin kayıp demiştim. Şu an 76 bin. Dolaylı nedenlerle en az bir bu kadar daha kaybettik. Dünyada da bu farklı seyretmiyor."

Sağlık Bakanı Koca, "TURKOVAC aşımızın acil kullanım onayına başvurduğumuzu söylemiştim. Şimdi yine sevindirici olan yeni bir müjdeyi vermek istiyorum. Özellikle proje çalışmalarını tamamladığımız 50 bin metre kare büyüklüğünde olan aşı ARGE üretim merkezimizi önümüzdeki günlerde ihalesini yapacağız" dedi. Koca, sağlık alanında yeni personel alımlarının da başlayacağını belirtti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55