,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Bakan Karaismailoğlu: İstanbul’un 1100 kilometre metro hattına ihtiyacı var

Bakan Karaismailoğlu: İstanbul’un 1100 kilometre metro hattına ihtiyacı var
İstanbul ulaşım ana planına atıfta bulunan Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, bu plana göre İstanbul’un 1100 kilometre metro hattına ihtiyacı olduğunu söyledi.

Bakan Karaismailoğlu, Altunizade-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Metro şantiyesini ziyaret etti, incelemelerde bulundu.

Altunizade – Ferah Mahallesi – Çamlıca Camii - Bosna Bulvarı Metro Hattı ile ilgili bilgiler veren Karaismailoğlu, “Hattımız, Üsküdar-Ümraniye Çekmeköy Metro ve metrobüs hatlarını Çamlıca, ferah mahallesi ve Bosna Bulvarı’na bağlayan yaklaşık 4,5 kilometre uzunluğunda ve 4 istasyonlu bir raylı sistem projesidir. Çamlıca Tepesi’ne ve yoğun yerleşimli Kısıklı, Ferah, Mehmet Akif Ersoy ve Yavuztürk Mahallelerine hizmet verecek. Bu bölgeler hem turistik hem de ibadet amaçlı olarak çok ziyaret edilen alanlar. Proje kapsamında toplam 4 bin 615 metre tünel imalatı yapılacak. Bugüne kadar aralıksız çalışmalarla günde ortalama 10 metre tünel açarak yüzde 36 seviyesinde ilerleme kaydettik. İstasyonlarda bulunan toplam 542 adet fore kazık imalatının da 412’sini tamamlayarak ilerleme seviyesini yüzde 76’ya yükselttik. Altunizade İstasyonu’ndan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu ve yine Altunizade de metrobüs hattı ile entegre olacak projenin hizmete alınmasıyla; Bosna Bulvarı – Gayrettepe arası seyahat süresi 19 dakika, Bosna Bulvarı – Çekmeköy arası seyahat süresi 32 dakika, Ferah Mahallesi – Söğütlüçeşme arası seyahat süresi 11 dakika, Ferah Mahallesi – Taksim arası seyahat süresi 33 dakika, Ferah Mahallesi – Sabiha Gökçen Havalimanı arası seyahat süresi 50 dakika ve Bosna Bulvarı – İstanbul Havalimanı arası seyahat süresi de 50 dakika olacak. Bildiğiniz gibi inşa ettiğimiz tüm eserlerle, zaman, yakıt ve karayolu işletme ve bakım maliyetlerinden tasarruf ederek büyük kazançlar da sağlıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul ulaşım ana planına atıfta bulunan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, bu plana göre İstanbul’un 1100 kilometre metro hattına ihtiyacı olduğunu söyledi. Karaismailoğlu, “İstanbul’un her köşesine raylı sistemi eriştirmemiz lazım. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak adımlarımızı bu yönde atıyoruz ve çalışıyoruz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere hükümetimizin İstanbul’daki hizmet süreci bitmez. Biz, her zaman İstanbul ve İstanbulluların yanında ve yakınındayız” dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55