,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C

Bakan Karaismailoğlu: Çukurova Havalimanı’nda sona yaklaşıyoruz

Bakan Karaismailoğlu: Çukurova Havalimanı’nda sona yaklaşıyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Heyecanla beklediğimiz Çukurova Havalimanı’nın açılışı için sayılı günler kaldığını görüyoruz. Azimli çalışmalarımız meyvesini veriyor ve Çukurova Havalimanı’nda sona yaklaşıyoruz." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Mersin'de Çukurova Havalimanı'nda incelemelerde bulundu.

İncelemenin ardından açıklamada bulunan Bakan Karaismailoğlu, "Heyecanla beklediğimiz Çukurova Havalimanı’nın açılışı için sayılı günler kaldığını görüyoruz. Azimli çalışmalarımız meyvesini veriyor ve Çukurova Havalimanı’nda sona yaklaşıyoruz. Hızlı ve doğru planladığımız faaliyetlerimiz sonunda altyapı çalışmalarını tamamen bitirmiş bulunmaktayız." dedi.

"Üstyapı tesislerimizin yapım çalışmaları hızla ilerliyor"

Havalimanı hakkında bilgi veren Karaismailoğlu, "Havalimanımızın pisti, 3 bin 500 metre uzunluğunda ve 75 metre gövde genişliği ile inşa edildi. Yine altyapı projesi kapsamında, 3 bin 500 metre uzunluğunda ve 60 metre gövde genişliği ile beton kaplamalı paralel taksi yolu, 2 yüksek sürat taksiyolu, terminal apronu, kargo apronu, özel uçaklar bölgesi apronu, 2 yer hizmetleri araç park yeri ve çevre güvenlik yolu gibi tüm işler tamamlandı. Üstyapı tesislerimizin yapım çalışmaları da hızla ilerliyor." ifadelerini kullandı.

"197 milyon Avro’luk yatırımı ülkemize kazandırıyoruz"

Çukurova Havalimanının yolcu kapasitesini başta yıllık 8 milyon kişi olarak öngördüklerin belirten Karaismailoğlu, yolcu sayısının 9 milyona ulaşması hâlinde, 3. etap yatırımlarına da başlayacaklarını kaydetti.

Karaismailoğlu, "1. etap ve 2. etapların toplam kapalı alanı 189 bin 180 metrekare, 3. etabın ise 25 bin metrekare olmak üzere toplam 214 bin 180 metrekaredir. Bu iki etabın toplam sabit yatırım bedeli ise 173 milyon 865 Avro’dur. Tüm etapların toplam sabit yatırım bedeli 196 milyon 815 bin Avro’dur. Devletin kasasından bir kuruş çıkmadan yaklaşık 197 milyon Avro’luk yatırımı ülkemize kazandırıyoruz. Ayrıca 25 yıl içerisinde de 297 milyon 100 bin Avro kira bedelini de devletimizin, milletimizin hazinesine katacağız." diye ekledi.

Üst yapı çalışmalarında yüzde 73 ilerleme kaydedildiğini belirten Bakan Karaismailoğlu, terminal binası, betonarme ve çelik imalatlarını tamamladıklarını kaydetti.

Dış cephe ve çatı kaplama imalatlarına devam ettiklerini söyleyen Karaismailoğlu, "Altyapı imalatları ise yüzde 70 oranında tamamlanmış olup, alt yapı ve saha reglaj/düzenleme işleri devam ediyor. Yapım çalışmalarımızı tahminen şubat sonu ya da mart başında tamamlayarak, havalimanımızın açılışını gerçekleştirmeyi planlıyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55