,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 27 °C

Bakan Karaismailoğlu: Adıyaman’da 20 ayrı konteyner kent kurma çalışmaları sürüyor

Bakan Karaismailoğlu: Adıyaman’da 20 ayrı konteyner kent kurma çalışmaları sürüyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Adıyaman’da 2 milyon 193 bin metrekarelik bir alanda 17 bin 907 kapasiteli 20 ayrı konteyner kent kurma çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüklerini söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Adıyaman’da Altınşehir (K-1) Konteyner Kent’te basın açıklaması yaptı. Binaların yüzde 99’unun taramasını tamamladıklarını belirten Karaismailoğlu, yıkım ve enkaz kaldırma işlerine hızla devam ettiklerini söyledi.

Vatandaşların ihtiyaçlarını anında karşılayabilmek üzere kurdukları ‘saha tarama’ sisteminin devrede olduğunu söyleyen Karaismailoğlu, bu sayede ihtiyaçları tespit ettikleri, ne oranda karşılandıklarını gördüklerini ve gerekli yerlere takviyelerini sürdürdüklerini ifade etti.

Karaismailoğlu, "Ailelerimizin, çocuklarımızın, dezavantajlı gruplarımızın eğitimden, sağlığa ne ihtiyaçları varsa ‘saha tarama’ sistemimizden aldığımız veriler ışığında gideriyoruz. Depremden etkilenen tüm bölgede; gerek arama kurtarma, gerek acil tahliye, gerekse de enkaz kaldırma, çadır ve konteyner kentler gibi geçici toplu yaşam alanlarının kurulması gibi tüm çalışmaları AFAD’ın koordinasyonunda yapmaya gayret gösteriyoruz. Felaketin izlerini silmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. AFAD koordinasyonunda deprem bölgelerinde 35 bin 250’si arama kurtarma uzman personeli olmak üzere 271 binin üstünde personelle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şu anda da 4 bin 331’i arama kurtarma personeli olmak üzere görevi devam eden personel sayısı 226 binin üzerindedir. Şu ana kadar deprem nedeniyle 632 bin 538 afetzede tahliye edildi." dedi.

"Şu an için en öncelikli olan barınma ve ısınmadır"

Vatandaşları konteynerlere yerleştirmeye başladıklarını hatırlatan Karaismailoğlu, "Şu an için en öncelikli olan barınma ve ısınmadır. Bu hususları eksiksiz sağlamak için çabalıyoruz. Kış şartlarına uygun çadır ve konteynerler temin ediyor ve yaşam alanları tesis ediyoruz. Çadırlar ilk etapta acil ihtiyaca yöneliktir ve bir ara formüldür. Asıl amacımız ise şu an içinde bulunduğumuz ve arkamda gördüğünüz gibi konteyner kentleri yaygınlaştırarak, herkesi buralara taşımak ve kalıcı konutları yapılana kadar afetzedelerimize daha düzenli bir hayat sunmaktır. Deprem bölgesindeki konteyner kentimizin altyapısını arkadaşlarımız hızla tamamlamak için aralıksız çalışıyorlar." diye konuştu.  

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, Bakanlıktaki çalışma arkadaşlarıyla birlikte depremin ilk saatlerinde Adıyaman’a geldiklerini belirterek, diğer illerde olduğu gibi kesintisiz çalışmalarla Adıyaman’da bir yandan geçici toplu yaşam alanlarını tesis ettiklerini söyledi.

Diğer yandan depremin sebep olduğu acının izlerini ortadan kaldırmak için çabaladıklarını vurgulayan Karaismailoğlu, şöyle devam etti: "Giden canlarımız en büyük üzüntümüzdür, hepimizin acısıdır. Bu acıyı hiçbirimizin unutmasının imkânı yok. Mekânları cennet olsun. Yaşadığımız bu büyük felaket, bu büyük acı, devlet-millet hepimizi derinden incitti. Bu sızıyı hep içimizde taşıyacağız. Bir yandan da milletimizin yanında olmak, ayağa birlikte kalkmak için yoğun bir çaba gösteriyoruz. ‘Bereketli hilal’ olarak adlandırılan kutsal şehrimiz Adıyaman’ı da yeniden bayındır kılacağız. Adıyaman’ımızı ihya etmek için ilk andan itibaren gecemizi gündüzümüze kattık, tüm yaralar sarılana kadar da durmayacağız."

20 ayrı konteyner kent kurulacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, şu anda Adıyaman’da 50 bin 763 çadırda 203 binin üstünde afetzede barındığının altını çizerek, çadırları ara formül olarak planladıklarını kaydetti.

Adıyaman’da 2 milyon 193 bin metrekarelik bir alanda 17 bin 907 kapasiteli 20 ayrı konteyner kent kurma çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüklerinin altını çizen Karaismailoğlu, “Şu ana kadar 1044 konteyner kurduk ve 387 tanesini de kurulmak üzere sahaya indirdik. Konteyner kent kurulacak alanların tesviye çalışmalarını gerçekleştirirken bir yandan da su, elektrik ve kanalizasyon altyapısı çalışmalarına devam ediyoruz. Şuan itibariyle 300 ailemizi konteynerlere yerleştirdik. Onların bir nebze olsun normal hayatlarına dönmeye başlamaları bizlere de büyük güç veriyor. İnşallah bu sayı hızla artacak ve Adıyaman’da hayatın normal akışına daha da hızlı dönmeye başladığına şahit olacağız. Adıyaman’da yıkımın izlerini de ortadan kaldırıyoruz."

"İçme suyu stoklarımızda eksik yok"

Şu anda şehrin yüzde 95’ine kaynağından su verildiğini belirten Karaismailoğlu, "Şebekedeki arızaların giderilmesine devam ediliyor. Bunun yanı sıra içme suyu stoklarımızda eksik yok. Bina yıkımı ve enkaz kaldırma çalışmalarına bağlı olarak şehrin tamamına su verebiliyoruz. Gürlevik isale hattındaki arızalar gideriliyor. Gürlevik Kaptajı’nda onarım işleri tamamlandı. Adıyaman yol ağında ve depremden etkilenen bütün bölgedeki yaklaşık 10 bin kilometre yol ağımızda trafiğe kapalı yol bulunmamaktadır." diye ekledi.

Karaismailoğlu, Katar’dan yaşam konteynerleri getiren ilk gemilerin de İskenderun Limanı’na vardıkları bilgisini paylaştı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55