,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 20 °C

Bakan Kacır: Togg kısa zamanda uluslararasında yerini alacaktır

Bakan Kacır: Togg kısa zamanda uluslararasında yerini alacaktır
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Her ne kadar Togg araçları İtalya'da üretildiğini zannedenler olsa da hakikat o ki Togg Bursa'da üretilmektedir. İnşallah Togg kısa zaman içerisinde uluslararasında yerini alacaktır." dedi.

 

Bursa’da gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi (TEKNOSAB) Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti çarşı esnafıyla bir araya geldi.

Kacır, temaslarının sonunda  AK Parti Bursa İl Başkanlığında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına yer alma hedefine ulaşmak için hep birlikte daha fazla gayret gösterilmesi gerektiğini  belirten Kacır, bunun için "devlet-millet el ele çalışacaklarını" söyledi.

"Yüksek katma değerli üretim için yapılan sanayi ve teknoloji alanındaki yatırımları önemli görüyoruz"

Bursa'nın, sanayinin ve teknolojinin lokomotif şehri olduğunu belirten Kacır,  "Yüksek katma değerli üretim için yapılan sanayi ve teknoloji alanındaki yatırımları ülkemizin geleceği açısından daha da fazla önemli görüyoruz. Bu yaklaşım ile Bursa'mızın sanayi tesisleri mükemmeliyet merkezleri ve bilim merkezleri gibi yapıları kazandırmasına destek olmaya devam edeceğiz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak önceliğimiz Bursa'nın rekabet gücünü mutlaka yüksek teknolojinde üretimindeki payını artırmaktır." dedi.

"Togg'u Bursa'da üreterek ülkemize ve milletimize kazandırdık"

Bakan Kacır, "Milletimizin 60 yıllık hayali, adeta yitik sevdası haline gelmiş yerli ve milli otomobilini Togg'u Bursa'da üreterek ülkemize ve milletimize kazandırdık. Her ne kadar Togg araçları İtalya'da üretildiğini zannedenler olsa da hakikat o ki Togg Bursa'da üretilmektedir. İnşallah Togg kısa zaman içerisinde uluslararasında yerini alacaktır. Bursa'da farklı alanlarda 506 projeyi toplam 871 milyon TL doğrudan destek sağladık." şeklinde konuştu.  

"Dünyanın en büyük on ekonomisi arasına yer alma hedefine ulaşması için hep birlikte gayret göstermeliyiz"

Kacır, " Cumhurbaşkanımız çıtayı yükseğe koyarak Cumhuriyetin ikinci yüzyılını Türkiye yüzyılı olarak ilan etti. O vakit durmaksızın, durakmaksızın hep birlikte inşallah şehrimiz ve ülkemiz için çok daha fazla gayret gösterecek, devlet-millet el ele daha büyük atılımları hep birlikte hayata geçireceğiz. İnşallah nice eserleri Bursa'mıza ve ülkemize kazandıracağız." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55