,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 29 °C

Bakan Işıkhan: Gençlerin kariyer farkındalıklarını artıracak program ve faaliyetler yaygınlaştırılacak

Bakan Işıkhan: Gençlerin kariyer farkındalıklarını artıracak program ve faaliyetler yaygınlaştırılacak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, "Geleceğin mesleklerine yönelik gençlerin kariyer farkındalıklarını artıracak program ve faaliyetler yaygınlaştırılacaktır." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, "Öncelikle gençler olmak üzere her ailede en az bir çalışan olmasını sağlayacak tedbirler alınacaktır. Geleceğin mesleklerine yönelik gençlerin kariyer farkındalıklarını artıracak program ve faaliyetler yaygınlaştırılacaktır." dedi.

NEET PRO kapsamında "İŞKUR Yol Arkadaşım" Kampanyası Açılış Töreni, Türkiye İş Kurumu’nda (İŞKUR) düzenlendi.

Törende konuşma yapan Bakan Işıkhan, NEET PRO olarak adlandırılan projenin yaklaşık 2 yıldır faaliyetlerini sürdürdüğünü anımsatarak, "Proje ile eğitimde de istihdamda da yer almayan 15-29 yaş aralığındaki gençlerimize, iş arama süreçlerinde daha kapsamlı ve bireysel ihtiyaçlara duyarlı bir yaklaşımla destek olmayı hedefliyoruz. Beşerî sermayelerini geliştirememeleri nedeniyle eğitim ve istihdamdan kopan genç nüfusu tanımlamak için kullanılan NEET kavramı uluslararası boyutta önemi giderek artan bir sorun haline dönüşmüştür. Bugün dünyada genç nüfus 2 milyara yaklaşmış durumdadır. Ülkemize Avrupa ölçeğinde baktığımızda en genç nüfusa sahip ülke olduğunu biliyoruz. Gençler bizim geleceğimiz." diye konuştu.

İŞKUR vasıtasıyla aralıksız sürdürülen Aktif İşgücü Programları başta olmak üzere, gençlere yönelik "KALFA Programı", Staj Portalı, "İŞKUR Kampüste", İş Kulüpleri, "Kariyer Günleri", "Sanal İstihdam Fuarları" gibi geniş bir yelpazede hizmet sunduklarının altını çizen Bakan Işıkhan, şunları kaydetti:

"NEET’ lere yönelik daha özel tedbirler almanın, İŞKUR için önemli bir politika alanı ve bir zorunluluk haline geldiğini görüyoruz. TÜİK’in 2. Çeyreklik verisine göre ne eğitimde ne istihdamda olan gençlere, yani NEET’lerin oranı yüzde 20,8 olarak gerçekleşmiştir. Bildiğiniz üzere NEET’lerin büyük bir kısmı ulaşılması zor gruplar olarak değerlendiriliyor. Bu nedenle geçen hafta yayınladığımız Orta Vadeli Programımıza da özellikle ne eğitimde ne istihdamda olan gençlerimiz ile ilgili hedefler ve yol haritaları koyduk."

"Gençlerin kariyer farkındalıklarını artıracak program ve faaliyetler yaygınlaştırılacak"

Ne eğitimde ne istihdamda olan gençlerin eğitime ve istihdama katılımlarını teşvik etmek amacıyla mesleki eğitim, yetkinlik ve becerilerini dikkate alan programların hayata geçirileceğini aktaran Işıkhan, "Öncelikle gençler olmak üzere her ailede en az bir çalışan olmasını sağlayacak tedbirler alınacaktır. Geleceğin mesleklerine yönelik gençlerin kariyer farkındalıklarını artıracak program ve faaliyetler yaygınlaştırılacaktır. Bu sebeple bugün yola çıkacak tırımız ile ulaşılması zor gençlerimize de ulaşıp onlarla temasa geçmeyi ve onlara, yanlarında olduğumuzu hissettirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Işıkhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün gençlerimizin geleceğini inşa etmesine yardımcı olacak bu kampanyanın açılışını gerçekleştiriyor olmaktan mutluluk duyuyor, bu vesileyle buradan tüm genç kardeşlerime; ‘İŞKUR Yol Arkadaşın hep yanında olacak’ diyorum. Genel Müdürümüz başta olmak üzere projeye emek veren, katkı sunan tüm İŞKUR personelimize ve kıymetli mesai arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55