,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 20 °C

Bakan Güler Irak'ta Başbakan ve Cumhurbaşkanıyla görüştü

Bakan Güler Irak'ta Başbakan ve Cumhurbaşkanıyla görüştü
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Bağdat’ta Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani ve Cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşit ile bir araya geldi.

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ile gittiği Irak’ta resmî temaslarda bulunuyor. İlk olarak Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Cemal Reşid tarafından kabul edilen Bakan Yaşar Güler, daha sonra Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sabbar Hatim Es-Sudani ile bir araya geldi.

Irak Başbakanlık Basın Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre görüşmede, iki komşu ülke arasındaki ilişkiler ve Filistin'deki gelişmeler ele alındı.

Görüşmede Sudani Irak’ın komşu ülkelerle olduğu gibi Türkiye ile de güvenlik ilişkilerinin olduğunu belirtti.

Ziyaretin iki ülke arasında güvenlik ve istikrarın desteklenmesi ve daha fazla koordinasyon sağlaması için önem arz ettiğini vurgulayan Sudani, Irak topraklarının komşu ülkelere saldırı için kullanılması konusunda ülkesinin anayasal prensiplere bağlı kaldığını kaydetti.

Irak topraklarının saldırı için kullanılmasını önlemek amacıyla sınırda geniş çaplı güvenlik önlemelerinin alındığını ifade eden Sudani, Basra şehrinin Büyük Fav Limanı'nı Türkiye'nin güney sınırına bağlayan demiryolu ve otoyol projelerini içeren stratejik Kalkınma Yolu projesinin önemine değindi.

Bakan Güler ise Türkiye’nin Irak ile iş birliği ilişkilerini sürdürme arzusu dile getirerek terörle mücadele alanında güvenlik iş birliğinin önemli olduğunu vurguladı.

Türkiye’nin stratejik Kalkınma Yol projesini önemsediğini kaydeden Güler, söz konusu projenin Irak, Türkiye ve komşu ülkelerin kalkınmasını ve refahını sağlayacak umut verici projelerden biri olduğuna dikkat çekti.

Irak Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisi de Bakan Güler ile Cumhurbaşkanı Reşit arasında yapılan görüşmeye ilişkin, açıklama yaptı.

Açıklamaya göre görüşmede, iki ülkenin güvenliğine ve istikrarına hizmet edecek şekilde, özellikle güvenlik ve istihbarat alanlarında ikili ilişkileri geliştirme ve güçlendirme yolları ile ortak iş birliği imkanları ele alındı.

İki ülke arasındaki su paylaşımı ile ticari ilişkilerin, Irak ve Türk halkın ortak çıkarlarını güvence altına alacak şekilde geliştirilmesi, ayrıca Filistin’deki gelişmeler masaya yatırıldı.

Irak’ın Filistin halkına desteğinin süreceğini vurgulayan Irak Cumhurbaşkanı Reşit, Türkiye'nin Filistin halkına desteğine ve yardımına övgüde bulundu.

Daha sonra Irak Savunma Bakanlığına geçen Bakan Yaşar Güler, Iraklı mevkidaşı Sabit Muhammed Rıza El-Abbasi tarafından askerî törenle karşılandı. Her iki Bakan baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55