,
  • BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C

Bakan Gül: Herkes aslında bir engelli adayıdır

Bakan Gül: Herkes aslında bir engelli adayıdır
Herkesin aslında bir engelli adayı olduğunu söyleyen Adalet Bakanı Gül, "Hiç kimsenin bu konuda bir garantisi yoktur." dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında memleketi Gaziantep’te bulunan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, kentte Büyükşehir Belediyesi tarafından 110 engelliye akülü ve tekerlekli sandalye, beyaz baston ve konuşan saat dağıtım törenine katıldı.

Herkesin aslında bir engelli adayı olduğunu söyleyen Adalet Bakanı Gül, “Hiç kimsenin bir garantisi yoktur. Ama asıl olan bu engelleri ortadan kaldıracak, hayatın zorluklarını aşmaya yönelik engellilerin yanında yer alabilmektir." dedi.

“Zülüm 1453'te başladı diyen kişi engellidir”

“Yüreği, gönlü açık olan insanın gözü görmese de, kulağı duymasa da engelli olmadığını söyleyen kişilerden daha sağlıklıdır.” diyen Bakan Gül, “Çünkü asıl olan, yüreğin ve gönlün açık olmasıdır. ‘Zülüm 1453'te başladı.’ diyen kişi engellidir. Görmeyen, duymayan değil, bu ülkenin ve bu coğrafyanın gerçek sahiplerine, atasına, ceddine ve Osmanlı'ya ‘zülüm başladı’ diyen kişi asıl engelli, beyin ve kalbi özürlü kişi o kişidir. Elbette her insan her şeyi yapabilen insan değildir.” ifadelerini kullandı.

Herkesin bir engelli adayı olduğunu ifade eden Gül, “Hiç kimsenin bir garantisi yoktur. Ama asıl olan bu engelleri ortadan kaldıracak, hayatın zorluklarını aşmaya yönelik engellilerin yanında yer alabilmektir. Nasıl ben iş güç sahibi olabiliyorsam, engelli de iş güç sahibi olabilecektir. Kendi imkânı ve kabiliyetine göre iş güç sahibi olacaktır. Hükümetimiz iktidara gelirken yaklaşık 5 bin civarında engelli istihdamı vardı. Ama 2017 yılının sonu itibariyle 52 bin 373 kişi devlet kadrolarından istihdam edildi. 5 binden 52 bine çıktı. Özel sektörde çalışanlarla birlikte bu rakam 165 binin üzerine çıktı.” şeklinde konuştu.

24 Haziran seçimlerinde bu istikrarı kalıcı hale getireceklerini savunan Gül, istikrar kalıcı hale gelince Türkiye’nin ekonomide dünyanın 10 büyük ülkesi arasına gireceğini belirtti.

Bakan Gül, “Üçüncü köprü, üçüncü havalimanı yapılırken birileri çıktı 'Yaptırmayız.' dediler. Şimdi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda uçaklarımız üçüncü havalimanına inecek. Birileri Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini istemiyor. Türkiye'nin büyümesini istemeyenler, asla başarıya ulaşamayacaklar.” diye konuştu.

Bakan Gül, konuşmasının ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile birlikte engellilere medikal malzemelerini verdi. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55