,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 19 °C

Bakan Fidan: Gazze'de ateşkes ile katliam arasında sadece ABD duruyor

Bakan Fidan: Gazze'de ateşkes ile katliam arasında sadece ABD duruyor
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Şu anda Gazze'de ateşkes ile katliam arasında sadece ve sadece Amerika Birleşik Devletleri duruyor. Filistinlilere uygulanan zulüm sona ermeli, hemen ateşkes ilan edilmeli." dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bakü’de Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Gazze'de insani trajedinin devam ettiğini belirten Fidan, Uluslararası düzeyde yürüttükleri çalışmalar hakkında Bayramov'u da bilgilendirdiklerini söyledi.

İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Ortak Zirvesi'nde savaşın durdurulması ve kalıcı barışın tesisi için uluslararası düzeyde girişimlerde bulunulmasının kararlaştırıldığını hatırlatan Fidan, "Dışişleri Bakanları olarak en son Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'da temaslarda bulunduk. Yarın da Oslo'da Norveç, İsveç, Finlandiya, Danimarka, İzlanda, Belçika, Hollanda ve Lüksemburg makamlarıyla bir araya gelme imkanımız olacak. Filistin'in haklı davasına olan bağlılığımızı bir kez daha vurgulayacağız." dedi.

Temas grubu olarak artık sadece İslam ülkelerinin değil, tüm dünyanın sesini duyurduklarını ifade eden Fidan, yoğun çabaların da katkısıyla önemli gelişmeler yaşandığını kaydetti.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Salı günü yapılan oylamada, Gazze'de derhal ateşkes sağlanmasını talep eden karar için 153 ülkenin olumlu oy kullandığını hatırlatan Fidan, "Biliyorsunuz benzer bir karar daha önce sadece 121 oyla kabul edilmişti. Arada geçen sürede ciddi bir artış oldu. Evvelce çekimser kalan veya aleyhte oy kullanan birçok ülkenin de Filistin'in yanında durma kararı aldığını gördük. Bu uluslararası camianın zulmün bitirilmesi yönündeki iradesini açıkça gözler önüne sermekte. İsraili destekleyenlerin bu tabloyu iyi anlaması gerekiyor."

"Filistinliklere uygulanan zulüm sona ermeli"

Ancak bu durumun da yetmediğini ifade eden Fidan, ABD'nin barışı engelleyici tavrına işaret ederek, " ABD'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin alacağı kararlara daha fazla engel olmamasını bekliyoruz. Şu anda Gazze'de ateşkes ile katliam arasında sadece ve sadece Amerika Birleşik Devletleri duruyor. Bizim ve uluslararası toplumun mesajı net. Filistinlilere uygulanan zulüm sona ermeli, hemen ateşkes ilan edilmeli, barış süreci başlatılmalıdır." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55