,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C

Bakan Bozdağ: Fahiş kira artışlarıyla ilgili adli süreçler işletilmektedir

Bakan Bozdağ: Fahiş kira artışlarıyla ilgili adli süreçler işletilmektedir
Fahiş kira artışlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kira artışlarıyla ilgili gelen şikâyetlere ilişkin soruşturma başlatıldığını ve adli süreçlerin işlemekte olduğunu ifade etti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa'ya geldi.

Deprem bölgelerini ziyaret eden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Şanlıurfa'ya yaptığı ziyarette Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ile görüştü.

AFAD Koordinasyon toplantısına katılan Bozdağ, katıldığı toplantıda devam eden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. 

Bakan Bozdağ, fahiş kira artışlarının sadece afet bölgelerinde değil afet yaşamamış illere afetzedelerin gitmesinden dolayı kira artışlarında bir yükselme olduğunu belirtti.

Deprem felaketi nedeniyle ceza soruşturmasına konu olanların sadece müteahhitler olmadığını söyleyen Bakan Bozdağ, , bir binanın temelinden bitimine kadar geçen süreç içerisinde katkısı olan herkesin bu soruşturmaya dâhil olduğunu vurguladı.

Bakan Bozdağ, toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Şanlıurfa'da da diğer illerde olduğu gibi adalet hizmetlerinin aksamadan yürüdüğünü de burada bizzat yerinde görmüş olduk. Burada da vatandaşlarımızın adalet hizmetlerine erişiminde ve adalet hizmetlerinin sürdürülmesinde herhangi bir sorunu bulunmamaktadır. Bununla ilgili de ayrıca adliyeyi de ziyaret edip oradaki çalışmalar hakkında da bir bilgi de alacağım. Ama Başsavcımızdan, Valimizden aldığımız bilgiler de adalet hizmetlerinin yürütülmesinde herhangi bir sıkıntı bulunmadığını ifade etmek isterim." dedi.

"Kira artışlarında bir yükselmeyi hep beraber görüyoruz"

 

Kira artışlarıyla ilgili sorunlarla ilgili soruşturma başlatıldığına dikkat çeken Bakan Bozdağ, "Kira artışlarıyla ilgili sorun Şanlıurfa'mızda da var, başka illerde de var. Sadece afet bölgelerinde değil afet yaşamamış illerde de afet bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın oralara gidenlerin olması nedeniyle oralarda da kira artışlarında bir yükselmeyi hep beraber görüyoruz. Hep ifade ettik. Yine de buradan bir de ben ifade etmek isterim. Bunlarla ilgili vatandaşlarımızın şikayeti halinde pek çok Cumhuriyet başsavcılığı soruşturma başlatmış ve onlarla ilgili adli süreçleri işletmektedir. Hukuk içinde bunlarla ilgili yapılması gereken her ne varsa Cumhuriyet başsavcılıklarımızın yaptığını bundan sonra da yapacağını ifade etmek isterim." diye konuştu.

 "Sadece müteahhitlere dönük bir soruşturma yapılması söz konusu değil"

 

Tamamlan bir binanın temelinden bitimine kadar geçen süreç içerisinde katkısı olan herkesin ceza soruşturmasına dahil olduğunu belirten Bozdağ, "Deprem felaketi nedeniyle ceza soruşturmasına konu olanlar sadece müteahhitler değildir. Ama kamuoyunda sanki sadece müteahhitler üzerinden yürüyen, yürütülen bir soruşturma varmış gibi değerlendirme yapılıyor. Bu yanlıştır. İşin doğrusu şudur, bir inşaatın tamamlan bir binanın temelinden bitimine kadar geçen süreç içerisinde katkısı olan herkes bu soruşturmaya dahil. Yani diyelim ki ruhsat izni veren kullanma izni veren, denetim yapan, fenni mesul, demirci, ustası, elektrikçisi, hasılı kim varsa kolon değiştirdi, birtakım tadilat yaptı imara aykırı. Bunlar da dahil olmak üzere yapı sahipleri başka kim varsa bunların hepsi soruşturulacak ve bunlarla ilgili değerlendirmeler yapılacak. Ama bunların hepsi zaman alacaktır. O yüzden soruşturmaların sonunda bilirkişi raporlarına göre kimlerin ne kadar kusurlu olduğu ya da kusuru bulunduğu tespit edilerek bunlarla ilgili işlemler yürüyecektir. Yoksa sadece müteahhitlere dönük bir soruşturma yapılması söz konusu değil." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55