,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C

Bakan Bozdağ: Bunlar kriz, kaos, kavga, olaylar vadediyor

Bakan Bozdağ: Bunlar kriz, kaos, kavga, olaylar vadediyor
6'lı masa ve vaatlerini eleştiren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bunlar istikrar vadetmiyor. Bunlar kriz, kaos, kavga, kargaşa vadediyor." dedi.

Batman'da temaslarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti İl Başkanlığında partililerle bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

Konuşmasının başında Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlere değinen Bozdağ, bu sene Ramazan ayına diğer yıllara nazaran hüzünle girdiklerini söyledi.

"Böylesi büyük bir felaketle pek karşılaşılmadı"

6 Şubat 2023’te yaşanan asrın felaketi büyük depremle nice canları kaybettiklerini belirten Bozdağ, "Büyük acılar yaşadık, büyük yıkımlar gördük. Böylesi büyük bir felaketi Türkiye görmediği gibi yeryüzünde gören başkaca bir ülke yoktur. Eş zamanlı 11 ilde ve farklı büyüklükte çok etkinlikte on binlerce binanın ve yüzbinler üstünde bağımsız yapının hasar gördüğü, pek çok yapının yıkıldığı böylesi büyük bir felaketle pek karşılaşılmadı." dedi.

"Bundan sonra gereği yapılacak"

Pek çok zorlukla karşı karşıya geldiklerini vurgulayan Bozdağ, "Ama Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, devletimizin dirayetinde bu zorlukları kısa sürede aştık. Enkaz altındaki nice canları sağ olarak ailesine kavuşturduk. Bazılarını da maalesef kurtaramadık. Enkazları kaldırmaya başladık, birçoğunu da kaldırdık. İnşallah bundan sonraki süreçte de gereği yapılacaktır." diye konuştu.

"Bir yıl içinde ev ve iş yerlerini teslim edeceğiz"

"Ölenleri geri getirme gücümüz yok" diyen Bozdağ, "Bu sadece Yüce Allah'a mahsustur. Ama kalan yaraları iyileştirmek ve yaraları sarmak, insanların umudunu yeniden canlandırmak, onlara daha iyi yaşam alanları sunmak bizim elimizde. İnşallah önümüzdeki bir yıl içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızda taahhüt ettiği üzere vatandaşlarımızın yıkılan ev ve iş yerlerini kendilerine teslim edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Yeniden yola koyulalım diye seçimi erkene aldık"

Depreme dayanıklı daha güvenli, dirençli, iyi yaşam alanlarını vatandaşların hizmetine sunacaklarını kaydeden Bozdağ, şöyle devam etti:

"Depremle ilgili bu yaraları sarmak da yine bizim hükümetimizin büyük bir gayretiyle olacaktır. O yüzden seçimleri öne aldık. Belirsizlik nedeniyle Türkiye ve ekonomisi, aziz milletimiz ayrı bir bedel ödemesin. Önümüze bakalım, işimize bakalım. Milletten yetkiyi yeniden alıp yola tez elden koyulalım diye seçimleri mümkün olduğu kadar erkene aldık. 14 Mayıs günü sandıklarda aziz milletimizin yeniden ve daha gür bir şekilde haykırarak yeniden Başkan Erdoğan dediği gün olacaktır."

"Bunlar fiili koalisyon vadediyorlar"

Konuşmasında muhalefeti de eleştiren Bozdağ, "Ne vaat ediyorlar? Çok net söylüyorum. Bunlar istikrar vadetmiyor. Bunlar kriz, kaos, kavga, koalisyon vadediyor. Kendileri diyor 'dediklerimizi yapmazsa kavga çıkarırız' diye açıklama yapıyorlar. Meclisteki gücümüzü kullanarak şunu bunu yaparız diyorlar. Bunlar fiili koalisyon vadediyorlar. Bunlar anayasayı fiilen çiğnemeyi vadediyor. Bunlar yönetilmezliği en iyi yönetim diye vadediyor. Bunlar yedi kocalı Hürmüz misali bir devlet yönetimi vadediyor. Böyle bir vaat olur mu? Eski Türkiye'yi bize yeni diye vadediyorlar." ifadelerini kullandı.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55