,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 14 °C

Bakan Bozdağ: Bir yıl içinde, yıkılan binalardan daha iyilerini yaparak vatandaşın hizmetine sunacağız

Bakan Bozdağ: Bir yıl içinde, yıkılan binalardan daha iyilerini yaparak vatandaşın hizmetine sunacağız
Diyarbakır'da katıldığı toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'da hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını ve bir yıl içerisinde, yıkılan binalardan daha iyilerini yaparak vatandaşın hizmetine sunacakların belirtti

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ve Vali Ali İhsan Su ile Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde (GAMER) değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Diyarbakır'da evsiz kalan depremzedelerin KYK yurtlarında, misafirhanelerde ve sosyal tesislerde barındığını belirten Bozdağ, adresi değişen, listesinde eksik veya yanlış bilgileri bulunan vatandaşların 2 Nisan'a kadar nüfus müdürlüklerine müracaat ederek kayıtlarını yaptırmalarının önemli olduğunu vurguladı.


"Diyarbakır'da hasar tespit çalışmaları tamamlanmıştır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamayı hatırlatan Bozdağ, "Sayın Cumhurbaşkanımızın kamuoyuna açıkladığı ve taahhüt ettiği biçimde bir yıl içerisinde yıkılan binalardan daha iyilerini yaparak, yok olan yaşam alanların daha iyilerini vatandaşlarımızın hizmetine sunarak ve enkaz altında kalmış nice umutları yeniden diri hale getirerek gelecekte onlara daha iyi yaşam imkânı sunacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Diyarbakır'da hasar tespit çalışmaları hem merkezde hem ilçelerde hem de kırsallarda tamamlanmıştır. Vatandaşlarımız itirazlarını usulünce yapabilme imkanlarına da kavuşmuşlardır." dedi.

"Konteyner kentte kurma çalışmaları devam ediyor"

Diyarbakır'da barınma sorununun yaşanmadığını ifade eden Bozdağ, "Kurulan 9 çadır kenti tekleştirmek için büyük bir çadır kent kuruldu ve orada 1942 çadır vatandaşlarımızın hizmetinde olmak üzere tahsis edildi. Ancak gelinen noktada oradaki vatandaşlarımı sosyal tesislere, KYK yurtlarına yerleştirmiş durumdayız. Diyarbakır merkezimizde çadırlarda barınan herhangi bir vatandaşımız bulunmamaktadır. Tamamı KYK yurtlarında, misafirhanelerimizde ve sosyal tesislerimizde barınmaktadır. Ayrıca çadır kentimiz de muhafaza edilmektedir, ihtiyaç halinde kullanılabilir. Öte yandan konteyner kentte kurma çalışmaları devam ediyor. İlk etapta 621 konteyner planladık. İhtiyaç halinde biz bunu bine de tamamlayacağız, gerekirse binin üzerine de çıkacağız." şeklinde konuştu.

"Seçmen listesinde ismi gözükmüyorsa gerekli kayıt işlemleri yapma hakkı da bulunmaktadır"

Deprem nedeniyle bazı vatandaşların ikametlerini değişik illere aktardığını, öte yandan zaruret nedeniyle sosyal tesislerde, çadır ve konteyner kentlerde ve diğer yerlerde adres değiştirerek çok sayıda vatandaşın da var olduğunu hatırlatan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçmenlerin askı listesini muhtarlıklarda ilan ettiği gibi kendi sitesinde de ilan etmiş durumdadır. Vatandaşlarımız seçmen olup olmadıklarını seçmen bilgilerinde yanlış varsa düzeltme imkanları var. Seçmen listesinde ismi gözükmüyorsa gerekli kayıt işlemleri yapma hakkı da bulunmaktadır. 2 Nisan saat 17.00'a kadar adresi değişen veyahut listelerde bilgileri eksik veya yanlış olan vatandaşlarımızın ilgili nüfus müdürlüklerine müracaat ederek kayıtlarını yaptırmalarında son derecede büyük önem vardır. Deprem nedeniyle yer ve adres değiştiren vatandaşlarımız süre kısıtlamasını dikkate alarak müracaatlarını yapmalarında, seçmen olarak demokratik haklarını kullanacak adımları atmalarında büyük fayda olduğunu bir kez daha ifade etmek isterim." (İLKHA)



  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55