,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 20 °C

Bakan Bayraktar: Van'da petrol ve gaz aramacılığında önemli projelerimiz var

Bakan Bayraktar: Van'da petrol ve gaz aramacılığında önemli projelerimiz var
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Van'da hem metalik madenlerde hem de petrol ve gaz aramacılığında önemli projeler önümüzde. Bunlardan ilkini inşallah 2023 bitmeden hayata geçireceğiz. İlk petrol sondajımızı Van'da yapacağız." dedi.

Bakan Bayraktar, bazı incelemelerde bulunmak üzere geldiği Van'da AK Parti İl Başkanlığı'nda 'Şehir Buluşmaları' programına katıldı.

Bakan Bayraktar, burada, enerji konusunda yaptıkları çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

"Van, enerjide bağımsızlığa giden yolda çok önemli bir işlevi yerine getirmiş olacak"

Türkiye'nin elektrikte, doğal gazda, petrolde, nükleerde yapmaya çalıştığı, enerjide ulaşmaya çalıştığı noktada Van'ın çok önemli bir yerinin olduğunu söyleyen Bayraktar, "Çünkü Türkiye'de Van, güneş enerjisi açısından potansiyeli en yüksek illerimizden bir tanesi. Dolayısıyla bu potansiyeli bugüne kadar ortaya çıkarmak için projeler geliştirdik ama bundan sonra önümüzdeki 5 yıl içerisinde bu projeleri artırarak devam edeceğiz. İnşallah Van, Türkiye’nin enerjide bağımsızlığa giden yolda çok önemli bir işlevi, görevi yerine getirmiş olacak. Bu anlamda önümüzdeki dönemlerde enerji üretimlerinde, güneş enerjisi santrallerinde çok önemli yatırım fırsatları, projeler ilimizde gerçekleşecek. Elbette bunun istihdama katkısı, etkisi olacak. Burada bu ekonominin getirdiği canlılığı inşallah hep birlikte yaşayacağız." dedi.

"Hem metalik madenlerde hem de petrol ve gaz aramacılığında önemli projeler önümüzde"

Türkiye'nin enerjide mutlaka tabii kaynaklarını yani madenlerini, petrol ve gazını ekonomiye kazandırması gerektiğini vurgulayan Bayraktar, "Sizlerle paylaşmak istediğim husus, bizim Van özelinde bu ildeki yer altı kaynaklarını arama ve inşallah bulduktan sonraki keşifler sonrasında da üretime geçmeyle alakalı hedeflerimiz var. Hem metalik madenlerde hem de petrol ve gaz aramacılığında önemli projeler önümüzde. Bunlardan ilkini inşallah 2023 bitmeden hayata geçireceğiz. İlk petrol sondajımızı Van'da yapacağız. İnşallah olumlu netice alırız. Hem sizi hem de bütün milletimizi fevkalade memnun edecek diye düşünüyorum." diye konuştu.

"Elektrikte şikayetler var"

Zaman zaman elektrikte bazı şikayetler, beklentiler, isteklerin olduğuna işaret eden Bayraktar, "Burada da yatırımları daha yaygın hale getirerek, arttırarak elektrikte daha kaliteli, kesintisiz hizmeti sunabilmek adına ilgili bütün şirketlerimizin temsilcileri burada, hepsini talimatlandırdım. Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek için gece, gündüz çalışacaklar. Artık elektriksiz bir dünyada yaşama şansımızı yok. Elektrik, enerji demek, hayat demek. Bütün işlemlerimizde bunu kullanıyoruz. Dolayısıyla elektrik her yerde olmak zorunda. Zaman zaman yapılan şikâyetler de var. Şunu da biliyoruz, talepler artmış durumda. Yüzlerce köyümüz var. Talep ciddi şekilde artmış durumda. Buna uygun alt yapımızı geliştireceğiz. Doğal gaz AK Parti iktidarında şehrimize geldi. Hızlı bir şekilde doğal gazı yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Hala doğal gazın ulaşmadığı Saray, Başkale, Çatak, Özalp ve Bahçesaray ilçelerimize en kısa sürede doğal gazı götürme hedefimiz var. Özalp'e 2023'te taşımayla doğal gazı vereceğiz. 2024'te Saray ve Başkale hedeflerimiz var. Taşımayla geçici bir süre vatandaşlarımıza doğal gazı götüreceğiz." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55