,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 23 °C

"Bağımlılıklar tüm dünyanın geleceğini tehdit ediyor"

"Bağımlılıklar tüm dünyanın geleceğini tehdit ediyor"
1-7 Mart Yeşilay Haftası kapsamında, düzenleyecekleri etkinliklere ilişkin açıklamada bulunaN Yeşilay Cemiyeti Bitlis Şube Başkanı Avukat Serdar Yazar, bağımlılığın sadece Türkiye için değil, tüm dünyanın geleceğini tehdit ettiğini belirtti.

Bu yıl "Yeşilaycı olmak için bir nedenim var" konseptiyle 1-7 Mart tarihleri arasında, Yeşilay’ın 99’ncu kuruluş yıldönümü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

1-7 Mart Yeşilay Haftası kapsamında, kamuoyunun bağımlılıklara karşı farkındalığını artırmak amacıyla Bitlis’te düzenlenecek çeşitli etkinliklerle bağımlılıklardan uzak durmak ve sağlıklı yaşam için ''Bir Nedenim Var'' mesajı vurgulanacak.

Yeşilay Haftası nedeniyle Bitlis’te düzenleyecekleri etkinliklere ilişkin açıklamalarda bulunan Yeşilay Cemiyeti Bitlis Şube Başkanı Avukat Serdar Yazar, Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu anasınıfında farkındalık eğitimiyle start alacak etkinlikleri, saha aktivitelerinden kurum ziyaretlerine kadar herkesi kapsayacak şekilde düzenlemeyi amaçladıklarını söyledi.

Yazar, "Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutladığımız Yeşilay Haftasını da vesile kılarak halkımızın bağımlılık konusunda farkındalık düzeyini arttırmak için Bitlis’te de çeşitli faaliyetler gerçekleştireceğiz." dedi.

Yeşilay'ın, Türkiye’nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu hatırlatan Yazar, şunları söyledi: "99 yıldır bağımlılıklarla mücadele ediyor. Toplumu ayırt etmeden önleyici, koruyucu hizmetlerini her yere ve herkese ulaştırmaya çalışıyor. Bizler de ilimizde okullar başta olmak üzere, halk eğitim merkezlerinde, gençlik ve kültür merkezlerinde, yerel yönetimlerin desteğiyle önleme, bilgilendirme çalışmalarını yapıyoruz. Etkinliklerimizde farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bu yıl da ‘Yeşilaycı olmak için bağımlılıklardan uzak durmak için sağlıklı yaşamak için bir nedenim var.’ diyerek kutlayacağımız haftada, bağımlılıkla ve zararlı alışkanlıklarla mücadele için toplumu harekete geçirmeyi amaçlıyoruz."

Hafta boyunca kentte düzenleyecekleri etkinlik faaliyetleri hakkında da bilgi veren Yazar, "Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu, TOBB İlköğretim Okulu, Tatvan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Güroymak YİBO, TOKİ Ahmet Eren İlkokulu, TOKİ Ortaokulu, Selahaddin Eyyubi İlkokulu ve Ahlat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde farkındalık eğitimleri yapacağız. Bunların yanı sıra yeşil sahalarda farkındalık amacıyla Bitlis Özgüzeldere Spor-Bingöl Spor maçında saha faaliyetini yapacağız. Stant çalışmaları, kurum amirlerine ziyaret, geziler gibi çok çeşitli etkinlikler gerçekleştirmeyi planladık. Türkiye’de, tek bir bağımlı birey adayı dahi kalmayacak düzeyde her bir vatandaşımızın elini taşın altına koymasını temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55