,
  • BIST 10005.15
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 30 °C

Azerbaycan'dan Fransa'nın Karabağ açıklamalarına tepki

Azerbaycan'dan Fransa'nın Karabağ açıklamalarına tepki
Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Karabağ bölgesinde yasadışı olarak konuşlanan Ermeni silahlı gruplarının provokasyonlarına karşın alınan tedbirlere ilişkin Fransa'nın bugünkü açıklamasını, işgalin kalıntılarına destek olarak değerlendirdiklerini kaydetti.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Fransa Dışişleri Bakanlığı'nın, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin Karabağ bölgesinde hukuka aykırı olarak konuşlandırdığı provokasyonlara yanıt olarak tarafımızdan alınan tedbirlere ilişkin açıklamasını şiddetle reddediyor ve kınıyoruz." denildi.

Açıklamada, Azerbaycan topraklarının işgal edildiği gerçeğine Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 4 kararına rağmen, Fransa'nın 1997-2020'de AGİT Minsk grubuna eşbaşkanlık yaptığı dönemde bölgedeki çatışmanın uluslararası hukuka dayalı olarak adil çözümüne katkıda bulunmak yerine, bölgedeki işgal güçlerin kalmasına yönelik çabalarının gayet net şekilde hatırlandığı belirtildi.

Fransa'nın çatışma sonrasında da önceki politikasından asla vazgeçmediği kaydedilen açıklamada, “Karabağ bölgesinde yasadışı olarak konuşlanan Ermeni silahlı kuvvetlerinin provokasyonlarına yanıt olarak alınan tedbirlere ilişkin bugünkü açıklamasını, işgalin kalıntılarına destek olarak değerlendiriyoruz." ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

"44 Günlük Savaş sırasında Azerbaycan karşıtı duruşu ve açıklamalarıyla öne çıkan Fransa'nın, çatışma sonrası dönemde bölgede barışı tesis etme çabalarının dışında kalması ve yalnızca olumsuz etki oluşturan açıklamalarda bulunması, ayrılıkçılığı destekleyen açıklamalara bağlı kalması ve kendisini bölgeden daha da izole etmesi iyi bilinmektedir.

Fransa'nın bugünkü konumu, bu ülkenin sömürge bölgelerinde karşılaştığı mevcut durumdan ders almadığını ve bu konuda önceki davranış ve politikasını sürdürdüğünü gösteriyor.

Fransız yetkililer, Fransa Ulusal Meclisi ve Senatosu, Azerbaycan'a karşı açıklama ve belgeler yayınlama konusunda Ermenistan'dan bile daha aktifler.

Fransa'nın İslamofobik ve Azerbaycan karşıtı politikası ve iç işlerimize kabul edilemez müdahalesi, Fransa'nın bölgeden uzak olmasının bölge için daha iyi olacağını gösteriyor." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55