,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 28 °C

Avukat Sayımlar: Aile mevcut haliyle bırakılamaz, iyileştirilmesi lazım

Avukat Sayımlar: Aile mevcut haliyle bırakılamaz, iyileştirilmesi lazım
Aileler arasında çıkan sorunların çözümü için temele inilmesi gerektiğini belirten Avukat Zeynep Şen Sayımlar, ailenin mevcut haliyle bırakılmaması gerektiğini ve bir an önce iyileştirme çalışmalarının başlaması gerektiğini söyledi.

Aile kurumu hakkında yapılacak düzenlemeleri İLKHA muhabirlerine değerlendiren Avukat Zeynep Şen Sayımlar, aile kurumu hakkında yapılacak çalışmaların ciddiyet gerektirdiğini vurguladı.

Aile konusunda ciddi çalışmalar yapılması gerektiğini vurgulayan Sayımlar, “Biz yapılan çalışmalarda çalıştaylara katılıyoruz. Ekin ve Nesil Derneği olarak önerilerimizi de sunduk. Bizim önerimiz ailenin önemli bir müessese olarak ele alınması ve ailenin kurulmadan önce bir eğitim sürecinin olmasıdır. Ondan sonra, zaman zaman aile destek birimleri oluşturulup ailelerin incelenmesi, yardım istemeleri veya ihbar halinde vakalar patlamadan çözüm için çevrenin yardımcı olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu arabulucular olabilir. Bir aile destek ekibi kurulsun diye bir önerimiz var bizim. Bu destek ekibinde psikolog, sosyolog ondan sonra Ticaret Bakanlığı'ndan birisi olsun. Çünkü ailenin sorununun ne olduğuyla ilgili ciddi araştırmalar lazım.” dedi.

“Devletin gerektiğinde ailelere ekonomik destek vermesi lazım”

Aile sorunlarında sebeplere inilmesi gerektiğini belirten Sayımlar, şu şekilde konuştu:

“Şu davranışa, şu ceza veya tedbirden ziyade sebeplere inilerek ciddi çözüm üretilmesi lazım. Devletin gerektiğinde ailelere ekonomik destek vermesi lazım. Bir çok sorunun ekonomik temelli olabileceğini görüyoruz. Dolayısıyla topyekün bu konuda bir yenilenme gerekiyor. Aile mevcut haliyle bırakılamaz, iyileştirilmesi lazım, iyileştirilmesi için de toplum kesimlerinin bu konuyu masaya yatırıp iyi niyetle katkı sunmaları lazım. Daha iyi sağlıklı, adil, huzurlu bir aile konusu toplumun gündemine alması gerekiyor. Çünkü çok sağlıksız aileler var, çok sıkıntılı toplum kesimleri var ve o sıkıntılardan kaynaklı olarak Türkiye'ye çokça müdahale var. Yani bir başkasının başkalarının müdahale etmesine fırsat vermeden sorunlarımızı masaya yatırıp kendimiz çözüm aramamız gerekiyordu. Biraz geç bile kalındı. Çünkü İstanbul Sözleşmesi gibi bir pratik yaşandı. Uluslararası sözleşmeler bizim toplum değerlerimizle çok da bağdaşmayan yaklaşımlar ve düzenlemeler içeriyor. Çok dikkatli incelenmesi gerekir diye düşünüyorum.”

“Dizilerle, haberlerle ve internetteki tartışmalarla sürekli şiddet pompalanıyor ve körükleniyor”

Son olarak Sayımlar, “Şiddet toplumumuzun çok ciddi bir meselesi. Çok fazla gündeme geliyor. Yani sadece kadına karşı değil çocuğa karşı şiddette çok fazla gündem oluyor. Onun maddi ve manevi varlığını geliştirmesine ciddi anlamda ket vuran, engelleyen bir etken. Toplum barışı için de ciddi olarak şiddet masaya yatırılmalı. Şu anda dizilerle, haberlerle, internetteki tartışmalarla sürekli şiddet pompalanıyor ve körükleniyor. Ondan sonra da cezalandırıcı kanunlar gündeme geliyor. Daha ağır ceza, daha ağır tedbir. Bunun dışında önce sebeplere inip ve eğitimle başlamak gerektiğini düşünüyorum ben.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55