,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 28 °C

Avukat Hakan Özbay: Kimsenin bu süreci baltalamasına, sulandırmasına izin vermeyeceğiz

Avukat Hakan Özbay: Kimsenin bu süreci baltalamasına, sulandırmasına izin vermeyeceğiz
22 Temmuz'da HÜDAPAR Adana il Başkanlığı'na yapılan saldırıda İl Sekreteri Sacit Pişgin'in Şehit olduğu İl Başkanı Salih Demir'in yaralandığı olayın avukatı Hakan Özbay, kimsenin bu süreci baltalamasına ve sulandırmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

Merkez Seyhan İlçesi Türkocağı Mahallesi'ndeki HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı'na 22 Temmuz'da Ali Sever (72) isimli şahıs tarafından bıçaklı saldırı düzenlenmişti.

Gerçekleştirilen saldırıda İl Sekreteri Sacit Pişgin'i şehid eden, İl Başkanı Salih Demir'i de yaralayan tutuklu sanık A.S hakkında 2 kez müebbet ve 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Saldırı ve sonrası hakkında açıklamalarda bulunan Sacit Pişgin'in Avukatı Hakan Özbay, canice saldırıyı gerçekleştiren şahsın en ağır cezayı alması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi.

"9 Ocak'ta dosyanın ilk duruşması görülecek"

22 Temmuz'da HÜDAPAR il binasına bir saldırı gerçekleştirdiğini ve bu saldırıda Sacit Pişgin'in şehit edildiğini il başkanı Salih Demir'in de yaralandığını aktaran Özbay, "Bu olaydan sonra, saldırıyı gerçekleştiren şahıs gözaltına alınıp, tutuklandı. Şahıs hakkında tedbiren başka bir ile sevki sağlandı ve cezaevine atıldı. Üç aylık kısa bir sürede savcılık makamı, iddia makamı soruşturmasını tamamladı ve bu aşamada davanın açılması yönünde iddianame hazırladı. İddianamesini Adana Ağır Ceza Mahkemesine sundu. Kabul edilen iddianame üzerinden 9 Ocak'ta dosyanın ilk duruşması görülecek."

"Şahsın tam ehliyetli olduğu resmen, bilimsel olarak da kesinleşti"

Saldırıyı gerçekleştiren şahsın psikolojisinin bozuk olduğu yönündeki söylemlerin iddianamede yer alan raporlarla çürütüldüğünü belirten Özbay, şunları kaydetti: 

"Şahsın Akıl ve Ruh Hastanesine sevki yapıldı çünkü kamuoyuna da yansıdığı, işlendiği şekliyle bu şahsın aslında akıl hastası olduğu, bu eylemi bundan dolayı yaptığı konusunda bir iddia dolaşıyordu. Bizim de, şahsın hiçbir şekilde akıl hastası olmadığı yönünde iddiamız vardı ve rapor sonucu bu kanıya varıldı. Buradan da anlaşılacağı üzere, özellikle siyasi yönden çatışma isteyen veyahut siyasilere yönelik yapılan eylemlerde en çok kullanılan argüman olan 'akıl sağlığı olmayan şahısların eylemi' şeklindeki söylem, organizasyon çökmüş oldu. Şahsın tam ehliyetli olduğu artık resmen, bilimsel olarak da kesinleşti."

"Hiçbir şekilde kimsenin bu süreci baltalamasına, sulandırmasına izin vermeyeceğiz"

Saldırıyı gerçekleştiren şahıs hakkında müebbet hapis istendiğini ifade eden Özbay, sözlerini şöyle tamamladı:

"Burada şahsın yaptığı eylem sonucu bir kişinin ölmesi, bir diğer kişinin de ağır yaralanması, aynı şekilde silahlı olarak, nitelikli şekilde iş yeri dokunulmazlığının ihlali şeklinde suçlamalar yöneltilmiş, bu vesileyle düzenlenen iddianame şahsın hem müebbet hapsi hem de iş yeri dokunulmazlığını karşı işlenen suçlar bağlamında, nitelikli olarak silahla işlenen suç anlamında cezası isteniyor. Maktül Sacit Pişgin'in avukatlığını üstlenmiş durumdayız, devam ediyoruz. Baştan beri süreci takip ediyoruz. Bu aşamada, biz de davanın ilk celsesini bekliyoruz. Sanığın savunmalarını da dinleyeceğiz, tanıklar dinlenecek. Bu aşamada dosya geldiği aşama bu diyebiliriz. Sürecin takipçisiyiz, hiçbir şekilde kimsenin bu süreci baltalamasına, sulandırmasına izin vermeyeceğiz. Bu suçu canice işleyen şahsın, en ağır cezayı alması için elimizden gelen her şeyi yapacağız, bunun bilinmesini isteriz. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55