,
  • BIST 9956.73
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 27 °C

Avrupa Yetim Eli yetim ve mağdurlarla dayanışma gecesi düzenledi

Avrupa Yetim Eli yetim ve mağdurlarla dayanışma gecesi düzenledi
Avrupa Yetim Eli, "Yetim ve Mağdurlarla Dayanışma Gecesi" adıyla Almanya'da kermes ve ilahi-ezgi dinletisi düzenledi. Etkinlikte elde edilen gelirler yetimler yararına kullanılacağı öğrenildi.

Dünya genelinde yüzbinlerce yetimin kendisine bir yardım eli beklediği bilinciyle yola çıkan Avrupa Yetim Eli, Almanya'da Yetimler yararına konser düzenledi.

Almanya'nın Mannheim şehrinde düzenlenen etkinliğe Türkiye'den Özlem Ajans sanatçıları Nurullah Kuray ve Bilal Güler, Mehmet Emin Gülsever, Vuslat İlahi Grubu sanatçılarından Murat Yaman, Hemdem İlahi Grubu sanatçılarından Eyüp Ateş katılarak eserlerini seslendirdiler.

"Yetimlerin ve muhtaçların insanca yaşayabilecekleri imkânları oluşturmak, temel ihtiyaçlarının önündeki engelleri kaldırmak için çabalıyoruz"

Mücahid Haksever Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Avrupa Yetim Eli Derneği Başkanı Abdurrahman Altun, "Dünyanın herhangi bir yerinde, fakirlik, kıtlık, doğal afetler veya savaşlar nedeniyle mağdur duruma düşmüş insanlara ulaşmaya çalışıyoruz. Temel değerlerinde siyasi, dini, etnik ve mezhepsel farklılık gözetmeksizin insani düşünceyle hareket eden yardım organizasyonuyuz. Yetimlerin ve muhtaçların insanca yaşayabilecekleri imkânları oluşturmak, temel ihtiyaçlarının önündeki engelleri kaldırmak için çabalıyoruz. İnşallah temellerini hayır üzerine kurduğumuz bu çalışmayı gelecek nesillere de miras bırakacağız. Rabbim bu minvalde yar ve yardımcımız olsun ayaklarımızı sağlam tutsun." dedi.

"Siz gerçekten inanmış insanlarsınız çünkü şartlar size galip gelmedi, siz şartları kendinize göre değiştirdiniz"

Yetimler yararına düzenlenen programda bir konuşma gerçekleştiren Dr. Abdulkadir Turan, "Siz ki Hazreti Muhammed'in ümmetisiniz. İnançlarınız için nerelerden buralara geldiniz, dahası Hazreti Yusuf misali ne zorluklar yaşadınız, Hazreti İbrahim misali sizi ne ateşlere atmaya çalıştılar, sonra kaç çeşit imtihandan geçtiniz. Zorluk imtihanı, darlık imtihanı şimdi Allah'a hamd olsun. Bu sadece sizin için geçerli değil Türkiye'de de söylüyorum; bolluk imtihanı imanınızı azaltmadı. Sizden kıymetli kim olabilir? İmkanlarınız azaldı, siz imkanları ürettiniz. İman şartların üzerine çıkmışsa, hakiki imandır artık. Siz gerçekten inanmış insanlarsınız çünkü şartlar size galip gelmedi, siz şartları kendinize göre değiştirdiniz. Farklı ülkelerde, şehirlerde farklı şartlarla karşılaştınız orada mümin olarak kaldınız ve orada İslam'ı yaşattınız, öğrendiniz, öğrettiniz. Siz ashabın yolunda değil misiniz Allah aşkına? Kusurlarımızı saymanın bir anlamı yok. O kadar çok üstünlüğünüz var ki, o kadar çok değeriniz var ki; Allah'a hamd olsun İslam'ın farzlarını yaşıyorsunuz, İslam'ın haramlarından sakınıyorsunuz sonra yetimlere yardım etmek gibi İslam'ın faziletlerini de siz yaşatıyorsunuz. Hakikaten sizin değerleriniz çok fazla, sizde bir hazine var ve bu hazine siz omuz omuza vermeden olunamaz, geleceğe taşınamaz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan etkinlikte elde edilen gelirlerin yetimler yararına kullanılacağı öğrenildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55