,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C

Avrupa Yetim Eli, Kuzey Makedonya'da üçüncü kez sünnet organizasyonu düzenledi

Avrupa Yetim Eli, Kuzey Makedonya'da üçüncü kez sünnet organizasyonu düzenledi
Afrika'dan Asya'ya Ortadoğu'dan Balkanlara kadar dünyanın birçok ülkesinde yaptığı yardım çalışmalarıyla bilinen Avrupa Yetim Eli, Kuzey Makedonya'da üçüncü kez sünnet organizasyonu düzenledi.

 

Dernek, her sene ağustos ayında düzenlediği organizasyon kapsamında, Türkiye'den götürdüğü gönüllü doktorlar aracılığıyla sünnet olma imkânı bulamayan yüzlerce çocuğun sünnet olmasına vesile oluyor.

Yerel derneklerle birlikte 3 yıldır sünnet organizasyonu düzenleyen Avrupa Yetim Eli, Strumica il merkezi ve Strumica'ya bağlı Bansko Köyü'nde, Kavadarci, Koçana, Delçova, Berova, Vinica ve Demirkapı şehir merkezleri ile Demirkapı'ya bağlı Koreşnik Köyü'nde 200'e yakın çocuğu sünnet ettirdi. Dernek ayrıca sünnet ettirdiği çocuklara elbise ve oyuncak hediye etti.

Avrupa Yetim eli Genel Başkanı Abdurrahman Altun

"3 yıldır düzenlediğimiz sünnet programlarımızı geleneksel hale getirdik"

Yaptıkları sünnet organizasyonu ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Avrupa Yetim Eli Genel Başkanı Abdurrahman Altun, "Kuzey Makedonya'da Strumica bölgesinde üçüncü sünnet programımızı düzenliyoruz. Programımızı geleneksel hale getirdik. İnşallah bundan sonra da devam ettireceğiz. Önümüzdeki yıllarda ihtiyaca binaen buralara gelip sünnet çalışmalarımızı yapacağız." dedi.

Sünnet imkânı bulamayan çocuklar gönüllü doktorların desteği ile sünnet ettiriliyor

Kuzey Makedonya'da bulunan Müslüman ailelerin çocuklarını sünnet ettirme imkânı bulamadığını belirten Altun, "Bu Müslümanlar çocuklarını sünnet ettiremiyor. İmkân yok, doktor yok. Kimilerinin maddi imkânı el vermiyor, kimilerinin imkânı olsa da doktor bulamıyor. Biz de yardım kuruluşu olarak Türkiye'den gönüllü doktorlarımızla beraber buraya geldik ve çocuklarımızı sünnet ediyoruz. Sadece sünnet değil onlara hediye alıp oyuncak veriyor, hepsini giydiriyoruz. Bu şekilde hem çocukları mutlu ediyor hem de sünnet ihtiyaçlarını gidererek katkı sağlamış oluyoruz. Buradaki Müslümanlar sünnetin İslami bir vecibe olduğunun farkında. İmkân bulamadıkları için erken zamanlarda sünnet yaptıramıyorlar. Belli bir yaşa geldiklerinde buraya gelip sünnet yapıyoruz." diye konuştu.

Gönüllü doktor ve hayırseverlere teşekkür

Yaptıkları çalışmada en büyük gayreti doktorların gösterdiğini vurgulayan Altun, "Allah kendilerinden razı olsun. Türkiye'den gönüllü olarak geliyorlar. İnşallah bundan sonra da gelecekler. Rabbim kendilerinden razı olsun, hayırlarını kabul etsin. Böylesi güzel bir işte destek oluyor, katkı sağlıyorlar. Aynı zamanda bize destek olan hayırseverlerimize de teşekkür ediyoruz. Rabbim kendilerinden razı olsun, Allah hayırlarını kabul etsin. Bu konuda desteklerini esirgemesinler. Onlar destek verdikçe bu işleri yapacağız." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55