,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C

Avrupa Yetim Eli bayram öncesi yüzlerce yetimi giydirdi

Avrupa Yetim Eli bayram öncesi yüzlerce yetimi giydirdi
Umut Kervanı Malatya Derneği Başkanı Ali Sağlık, Avrupa Yetim Eli’nin desteğiyle yetim ve yardıma muhtaç ailelerin Kurban Bayramı’nda yüzlerinin gülmesi için giyim, ayakkabı ve gıda kolisi yardımında bulunduklarını söyledi.

 

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde ağır tahribatın oluştuğu Malatya’da, şüphesiz etkilenenlerin başında en çok çocuklar geliyor.

Uluslararası yardım kuruluşlarından Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve İHO EBRAR, depremin ilk günlerinden itibaren oluşturdukları uzman ekiplerle, çocuklara çeşitli etkinlikler ve psikososyal destek sunarak depremin üzerlerinde oluşturduğu etkiyi gidermeye çalıştı.

Umut Kervanı Malatya Derneği, Mübarek Kurban Bayramı’nda da yetim ve muhtaç aileleri unutmayarak, Avrupa Yetim Eli’nin katkılarıyla kendilerine giyim, ayakkabı ve gıda kolisi yardımında bulundu.

"Depremden önce 100 yetim ailemiz vardı depremden sonra 300’e ulaştı. Bayram vesileyle kendilerine gıda ayakkabı ve gıda kolisi yardımında bulunuyoruz."

Umut Kervanı Malatya Derneği Başkanı Ali Sağlık

Yaptıkları yardımlar hakkında açıklamada bulunan Umut Kervanı Malatya Derneği Başkanı Ali Sağlık, "Avrupa Yetim Eli aracılığıyla bizde kayıtlı yardıma muhtaç ve yetim ailelere bayram öncesi giyim, ayakkabı ve gıda yardımında bulunuyoruz. Bilindiği üzere depremle birlikte Malatya’mızda büyük mağduriyetler yaşandı. Depremden önce kayıtlarımızda 100 yetim ailemiz vardı. Bu ailelerimizin ihtiyaçlarını aylık düzenli bir şekilde karşılıyorduk. Depremden sonra bu sayı 300’e ulaştı. Bu kardeşlerimizde kayıtlarını yaptık bunlara da her ay yardımları ulaştırıyoruz. Kurban Bayramı vesileyle kendilerine bayramlık kıyafet ve gıda kolisi yardımında bulunarak bayram öncesi sevinmelerine, yüzlerinin gülmesine ve Kurban Bayramı’nı da güzel geçirmelerine vesile olmaya çalışıyoruz. Şimdiye kadar 250 kardeşimizi giydirdik, şimdi de 50 kardeşimizi giydiriyoruz. Ayrıca ailelere de gıda kolisi yardımında da bulunuyoruz. Bu vesileyle Avrupa Yetim Eli’ne ve bağışta bulunan hayırseverlere şükranlarımızı sunuyoruz. Allah hayırlarını kabul etsin ve kendilerinden razı olsun İnşallah." dileğinde bulundu.

"Bayramda depremzede kardeşlerimize et ulaştırabilmemiz için hayırseverlerin kurban vekaletlerini bekliyoruz"

Depremzedeler için kurban vekaleti çağrısında bulunan Sağlık, "Kurban Bayramı arifesindeyiz ve depremzede kardeşlerimizin kurban eti ihtiyaçları da olacak. Hayırseverlerin kestikleri kurbanların etlerini ya da kurban vekaletlerini derneğimize verirlerse bunların etlerini bayramda depremzede kardeşlerimize İnşallah ulaştıracağız." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55