,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 27 °C

Avrupa Müslüman Forumu heyetinden HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'na ziyaret

Avrupa Müslüman Forumu heyetinden HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'na ziyaret
Avrupa Müslüman Forumu'ndan bir heyet, HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'nu Meclis'te ziyaret etti.

Avrupa Müslüman Forumu Başkanı Abdulvahid Niyazov ile forumun Türkiye Temsilcisi Rüstem Hamidoğlu ile danışman Tayyip İsrafil'den oluşan bir heyet, HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'nu Meclis'te ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Yapıcıoğlu, Gazze'de devam eden işgalci siyonist rejimin soykırımına dikkat çekti.

Filistin ve Mescid-i Aksa meselesinin 7 Ekim'den bu yana neredeyse bütün dünyanın gündeminde olduğunu belirten Yapıcıoğlu, "Aslında bize göre 7 Ekim öncesinde ve bu olaylar durduktan sonra da İslam dünyasının mutlaka gündeminde olması gereken bir meseledir. Çünkü oradaki olaylar, oradaki zulüm 7 Ekim'de başlamadı. 75 yıldır siyonist işgal altındaki Filistin toprakları, işgal edildiği günden bu yana oradaki insanlar acı çekmeye devam ediyor. Bu zulüm devam ettiği müddetçe bunu gündemden düşürmemek her bir Müslümanın ama sadece Müslümanların değil her bir insanın aslında görevidir." dedi.

"Siyonizm, dünya barışını tehdit eden en büyük tehlikedir"

Siyonist vahşetin durdurulması gerektiğini; aksi takdirde bunun zararının sadece Müslümanlara değil Hristiyanlara hatta Musevilere ve bütün insanlığa da olacağını belirten Yapıcıoğlu, "Siyonizm, dünya barışını tehdit eden en büyük tehlikedir. Bu nedenle Filistin davasına katkı sunacak, oradaki zulmü sona erdirme yönünde atılan herhangi bir adıma dünyanın neresinde olursa olsun elimizden gelen bütün çabayla katkı vermeye hazırız. Hem yurtiçinde hem yurtdışında şimdiye kadar yapılan konferanslara mümkün mertebe iştirak etmeye gayret sarf ettik. İnşallah Dublin'deki çalışma için de oraya katılım konusunda bir gayretimiz olacak." diye konuştu.

Yapıcıoğlu, tüm vahşete ve imkansızlığa rağmen Filistin halkının destansı bir direniş ortaya koymasında, kimliklerini ve değerlerini muhafaza etmesinin büyük yerinin olduğuna dikkat çekti.

"Özellikle İslam toplumlarında kimliği oluşturan en önemli unsur inançtır"

Aliya İzzetbegoviç'in, "Savaş, ölünce değil düşmana benzeyince kaybedilir." sözüne atıfta bulunan Yapıcıoğlu, "O yüzden hem şahıslar için hem de milletler için kimliğini muhafaza etmek son derece önemlidir. Özellikle İslam toplumlarında kimliği oluşturan en önemli unsur da inançtır, dindir. Yine İslam toplumlarının kültürünü şekillendiren de onların inançlarıdır. Farklı coğrafyalarda yaşayan, farklı dilleri konuşan, İslam toplulukları arasındaki en güçlü bağ da yine inançlarıdır, dindir. Bu yüzden farklı dilleri konuşan, farklı coğrafyalarda yaşayan Müslümanları bir araya getiren, sizlerin yaptığı gibi Avrupa Müslüman Forumu gibi ya da diğer başka bazı topluluklar gibi İslam ortak paydasında insanların diyalog içerisinde olması ve yardımlaşması, mutlaka devamının sağlanması gereken bir şeydir." İfadelerini kullandı.

Avrupa Müslüman Forumu'nun, işgalci siyonist rejimin, olimpiyatlara alınmaması için Uluslararası Olimpiyat Komitesine yaptığı başvuruyu değerlendiren Yapıcıoğlu, bu tür girişimlerin önemli olduğunu söyledi.

Yapıcıoğlu, "Bu soykırımcı, ırkçı Apertheid rejimi bütün dünyada mahkûm etmek yolunda atılmış önemli bir adım olacaktır, eğer sonuç alınabilirse. Meydandaki savaşı siyonizm kaybetmiştir. Hiçbir hedefine ulaşamamıştır. Bunun kızgınlığıyla sadece sivilleri, savunmasız kadınları ve çocukları öldürerek bir anlamda intikam almaya çalışmaktadır. İnşallah uluslararası kamuoyunda ya da Uluslararası Adalet Divanı'nda, Uluslararası Olimpiyat Komitesi nezdinde israili mahkûm ederek, o alanlarda şimdiye kadar mağlubiyet tatmamış olan israili, bir de o alanda mağlup etmek, mahkûm etmek çok değerli olacaktır." şeklinde konuştu.

Avrupa Müslüman Forumu Başkanı Abdulvahid Niyazov ise kendilerini kabul eden Yapıcıoğlu'na teşekkür ederek Yapıcıoğlu'nu, İrlanda'nın başkenti Dublin'de Gazze konulu düzenleyecekleri toplantıya davet etti. (İLKHA)



  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55