Avrupa, ABD’siz koalisyonu tartışıyor

Avrupa, ABD’siz koalisyonu tartışıyor
Avrupa Birliği içinde, Hürmüz Boğazı’nda deniz taşımacılığının güvenliğini sağlamak için ABD’nin yer almayacağı yeni bir askeri koalisyon fikri tartışılıyor.

The Wall Street Journal’ın haberine göre Avrupa başkentlerinde, Hürmüz Boğazı’nda seyrüsefer güvenliğini sağlamak amacıyla ABD’nin dışında tutulabileceği yeni bir askeri koalisyon planı gündeme geldi.

Plan kapsamında mayın tarama gemileri ve diğer savaş gemilerinin bölgeye gönderilmesi değerlendiriliyor. Ancak bu girişimin yalnızca savaş sonrası dönemde hayata geçirilmesi öngörülüyor.

Haberde, şu ana kadar askeri müdahalelere isteksiz yaklaşan Almanya’nın da bu yapıya katılabileceği aktarıldı.

Avrupa ülkeleri arasında görüş ayrılıklarının sürdüğü belirtilirken, Fransız diplomatlar ABD’nin katılımının İran açısından misyonu daha az kabul edilebilir hale getireceğini savunuyor. İngiliz yetkililer ise ABD’nin dışlanmasının Başkan Donald Trump’ı kızdırabileceği ve operasyonun kapsamını sınırlayabileceği endişesini dile getiriyor.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.