Ateşkese rağmen saldırılar sürüyor: İşgal ordusu Lübnan'ın güneyini vurdu

Ateşkese rağmen saldırılar sürüyor: İşgal ordusu Lübnan'ın güneyini vurdu
İşgal ordusu Lübnan’ın güneyindeki Kefertebnit ve Mansuri’ye hava saldırıları düzenlerken, farklı bölgeler topçu ateşiyle hedef alındı.

İşgal ordusu, ateşkes ve çerçeve anlaşmasına rağmen Lübnan’ın güneyindeki çeşitli bölgelere hava ve topçu saldırıları düzenledi.

Savaş uçakları bazı beldeleri hedef alırken, farklı noktalarda topçu saldırıları ve patlatmalar meydana geldi.

Lübnan resmi ajansı NNA’nın haberine göre işgalcilere ait savaş uçakları, Nebatiye’ye bağlı Kefertebnit ile Sur kentine bağlı Mansuri beldelerine hava saldırıları düzenledi.

İşgal topçuları ise Nebatiye’deki Mifedun ve Şakra beldelerinin çevresini, Arnun ile Kefertebnit arasındaki bölgeyi ve Mansuri beldesini bombaladı.

Mifedun’daki devlet okulunun çevresine de işgal güçleri tarafından topçu saldırıları düzenlendi.

İşgal ordusunun ayrıca Bint Cubeyl ilçesine bağlı Beraşit beldesinin dış kesimlerinde patlatmalar gerçekleştirdiği bildirildi.

İşgal ordusu, 2 Mart’ta Lübnan’a yoğun hava saldırıları başlatmış ve ülkenin güneyindeki onlarca beldeyi işgal etmişti.

Lübnan hükümeti, saldırılar nedeniyle ülkede yerinden edilenlerin sayısının 1 milyonu aştığını açıklamıştı.

Lübnan ile siyonist rejim arasındaki ateşkes 17 Nisan’da yürürlüğe girmiş, ardından birkaç kez uzatılmıştı.

Washington’da yürütülen doğrudan müzakerelerin beşinci turunun ardından Lübnan ile siyonist rejim arasında 26 Haziran’da çerçeve anlaşması imzalanmıştı.

Lübnan Sağlık Bakanlığının son açıklamasına göre, siyonist işgalcilerin 2 Mart’tan bu yana ülkeye düzenlediği saldırılarda en az 4 bin 386 kişi şehit oldu.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.